23948sdkhjf

100 spader i jorden til Danmarks første nyopførte arkitektskole

Den 28. januar kl. 14 går det løs.

Spaderne sættes i jorden til den nye arkitektskole i Aarhus, Danmarks første nyopførte arkitektskole. Det sker på Godsbanearealerne centralt i Aarhus, hvor Arkitektskolen Aarhus flytter ind i 2021. 

Arrangementet indledes med en række taler i Godsbanens foyer, inden spaderne stikkes i jorden – og med 100 spader får alle fremmødte mulighed for at bidrage med et første spadestik.

I skolens mere end 50-årige historie har den haft midlertidigt ophold’ i en gammel købmandsgård på Nørreport.

- Men den nye skole bliver andet og mere end en moderne arkitektskole; det bliver et laboratorium for arkitekturudvikling og -formidling, som lægger op til samarbejde med såvel byen og branchen som med vores naboer, understreger arkitektskolens rektor, Torben Nielsen. 

Arkitektskolen bliver en del af en helt ny bydel på Godsbanearealerne, som allerede rummer en række kulturinstitutioner, herunder Godsbanen, der er et tværfagligt kunst- og kulturproduktionscenter, og Institut for (X), der er en kulturel platform for unge entreprenører, designere, musikere, kunstnere og håndværkere. 

Inddragende byggeplads
Ønsket om dialog vil komme til udtryk allerede på byggepladsen. Folkene fra Institut for (X) har vedholdende arbejdet på, at områdets særpræg kan fastholdes. 

- De introducerede ideen om at skabe en inddragende byggeplads – og den idé er blevet grebet af både Bygningsstyrelsen, som er bygherre, og A. Enggaard, som er entreprenør på byggeriet, forklarer prorektor Kristine Leth Juul, der er skolens tovholder på projektet. 

Eksempelvis etableres der en informationspavillon, hvor der løbende vil blive orienteret om byggeprocessen, og Enggaard etablerer en udsigtsplatform, hvorfra udefrakommende kan få overblik over byggeriet. Desuden opstilles en række containere på stedet, som skolens studerende kan bruge i forbindelse med workshops på selve byggepladsen. Endelig oprettes et genbrugstorv, hvor nabolaget kan hente overskudsmaterialer fra byggeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157