23948sdkhjf

Lokale entreprenører bygger boligtårne til 250 millioner i Esbjerg

Claus Sørensen Ejendomme A/S, et selskab i den esbjergensiske industrikoncern, Claus Sørensen Gruppen, har indledt byggeriet af 63 boliger i Esbjerg. Lysningen, som projektet hedder, er designet af Friis & Moltke og andrager en investering på cirka 250 millioner kroner. 

Lysningen består af to bygninger på 14 og 9 etager placeret på et naturligt højdedrag beliggende ved Spangsbjerg Kirkevej nær Nørreskoven, Dyrehaven og Vognsbølparken. Afstanden til Esbjergs centrum er godt to kilometer.

De bygger Lysningen:

Betonentreprise: Bo Michelsen A/S, Tønder

Elentreprise: Olesen & Jensen A/S, Esbjerg

Malerentreprise: Tjæreborg Malerforretning A/S

VVS-entreprise: Bravida
Murerentreprise: Ries & Pedersen ApS

Tømrer- og facadeentreprise: A/S Erik Andersen, Esbjerg

Jord, kloak, beplantning: Vognmand og Entreprenør Mads Vejrup A/S, Skærbæk

Gulventreprise og slidlag: LH-Gulve A/S

Tagdækningsentreprise: Icopal

Inventarentreprise: HTH

Elevatorentreprise: Bravida

Ventilationsentreprise: AirteamA/S

Badekabiner: Ready Bathroom

Smedeentreprise: Richard Thomsen A/S

- For Claus Sørensen Ejendomme A/S er Lysningen det første byggeri med salg af boliger for øje. Det udspringer af en overordnet beslutning om at øge ejendomsaktiviteterne i primært Esbjerg, men også i andre attraktive byer for bosætning og drift af virksomhed, siger Lars Kjærgaard, projektchef i Claus Sørensen Ejendomme. 

Byggeriet gik i gang kort før årsskiftet med start på udgravninger, oplyser han endvidere ti Licitationen. Går alt efter planen vi Lysningen være klar til indflytning i andet kvartal 2020.

To etager med penthouse
Projektet er opdelt i fagentrepriser, som overvejende ligger hos lokale byggefirmaer. 

Lejlighederne har et BBR-areal på 135, 153 og 164 kvm, penthouses på de to øverste etager i hver bygning er på 165, 186 og 204 kvm. Alle lejligheder har store terrasser. Det samlede etageareal er på 9.738 kvm. 

Arkitekturen tilgodeser, at beboerne kan få så megen glæde af naturen som muligt, også fra boligens lyse, sociale rum og de sydvestvendte terrasser.  

Mellem de to bygninger er en p-kælder, og under hver bygning er en kælder med individuelle depotrum. I den ene kælder indrettes et fælles aktivitetsrum med adgang til tekøkken og toilet.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126