23948sdkhjf

Nu tager genopført Frihedsmuseum form

Siden Frihedsmuseet brændte i 2013, er der blevet arbejdet hårdt på at genopføre Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-45. Torsdag nåede projektet en vigtig milepæl, da der kunne holdes rejsegilde på det nye museum.

-  Nu – knap seks år efter – runder vi en vigtig milepæl for byggeprojektet ved at kunne markere rejsegildet – og dermed rigtig fornemme det nye museum, sagde kulturminister Mette Bock og tilføjede:

- De nye museumsbygninger er samtidig en mulighed for at gentænke og udvikle formidlingen af Danmarks frihedskamp, så den henvender sig målgrupper i alle aldre – også dem, der ikke er vokset op med krigen i hukommelsen. Jeg glæder mig meget til, at museet kan genåbne igen i forbindelse med 75-året for Danmarks befrielse til maj næste år.

Forsinkelse og fire storentrepriser
Vinderen af arkitektkonkurrencen om at stå for det nye frihedsmuseum blev
offentliggjort den 5. maj 2015, og museet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. 

Projektet blev forsinket, men efter udbud af storentrepriser blev fire vindere udpeget i april 2017. Vinderne blev Arkil A/S Civil Work på byggeplads, byggegrube og råhus, GK Danmark på teknik samt Juul & Nielsen på lukning og komplettering, mens Optimus Anlæg vandt storentreprisen på landskab.

Det forventes, at bygningerne kan overdrages til Nationalmuseet efter sommeren 2019, hvorefter museet kan går i gang med at etablere udstillingerne, så museet kan genåbne i 2020.

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden har støttet genopførelsen af museet med bevillinger på henholdsvis 20 og 10 millioner kroner. Derudover finansierer staten det nye Frihedsmuseum med 80 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14