23948sdkhjf

Træhusfirma stopper salg til private: Kunde-mails fylder for meget i arbejdsdagen

Der ligger tre års tanker og frustrationer bag en stor beslutning hos Link Huse, der producerer helårs- og fritidshuse i træ.

Virksomheden sendte for nyligt en mail ud til samarbejdspartnere og kunder, hvori det fremgik, at Link Huse ikke længere vil sælge sine huse til private. Og forklaringen er enkel:

- Vores lille organisation kan simpelthen ikke håndtere det stigende krav om service, der forventes af vores private kunder. Vi har derfor stoppet for nye ordrer, skriver Link Huse i mailen.

Ifølge virksomhedens indehaver og administrative direktør, Lars Ilsøe Nielsen, dækker de stigende krav om service over, at flere og flere kunder stiller skriftlige spørgsmål til virksomheden. Det betyder flere administrative opgaver, når mails skal besvares, og det har den lille virksomhed med 15-20 ansatte ikke ressourcer til at løfte.

- Vi lever af at bygge huse, ikke af at rådgive, siger Lars Ilsøe Nielsen til Wood Supply.

Direktørskifte lykkedes ikke
Gennem sine 12 leveår har fokus for Link Huse hele tiden været de private kunder, men særligt de seneste to-tre år har det stigende antal spørgsmål taget pusten fra Lars Ilsøe Nielsen og hans kolleger.

Derfor har man også af flere omgange forsøgt at ansætte en ny direktør til virksomheden, så der kunne findes flere ressourcer til at reagere på kundernes mails. Men det er ikke lykkedes.

To gange var en aftale faldet på plads, men få dage før overtagelsen er begge kandidater sprunget fra.

- Jeg ved ikke, hvorfor det i sidste ende ikke lykkedes at udvide organisationen, men måske er det fordi vi er for lille en virksomhed, siger Lars Ilsøe Nielsen.

En ny retning
Trods sine bump på vejen har Link Huse særligt de seneste år vist gode resultater.

Fra 2016 til 2017 tog virksomheden et væksthop på bundlinjen fra 0,4 mio. kr. til 1,5 mio. kr., men hvis den udvikling skal fortsætte, skal virksomhedens retning omlægges, konstaterer Lars Ilsøe Nielsen.

- Fremover kommer vi derfor til at fokusere på egne projekter, siger han med reference til virksomhedens udlejningshuse, som Link Huse selv har produceret.

Det betyder også, at udvalget af træhuse fremover bliver mindre, mens salget af unikke huse begrænses til meget få, dyrere huse.

Det kan få Link Huse til at holde kursen fremover, mener ejeren:

- Vi er allerede i fuld gang med den nye retning. Nu har vi mulighed for at sige ja til nogle af de ting, vi før har sagt nej til, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094