23948sdkhjf

Debat: Øget revisionspligt er en dødssejler

Efter længere tids debat om en tilbagerulning af lempelserne i revisionspligten slår en ny undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen og Skattestyrelsen fast, at det ikke er løsningen.

Den slår til gengæld en pæl igennem, at den lempede revisionspligt skulle kunne fange skattesnydere. Rettere sagt "landet største skattesnydere", som en anklagende skatteminister Karsten Lauritzen (V) har kaldt de mindre virksomheder tidligere.

Nu viser undersøgelsen, at hans angreb på den lempede revisionspligt har været uberettiget. For de mindre virksomheder får ikke færre fejl i deres regnskaber og skatteangivelser ved at bruge fuld revisionspligt. Derimod har de mindre virksomheder sparret hele 1,6 mia. kr. på den lempede revisionspligt. Besparelser, som har ført til flere arbejdspladser.

Komplicerede skatteregler
Vi i Arbejdsgiverne støtter i høj grad op om undersøgelsens resultater. For selvfølgelig ville det ikke hjælpe på skattesnyd at øge revisionspligten - det ville i højere grad ramme de mindre virksomheder på pengepungen. Et revideret regnskab koster 20.000 kroner, og det er en del penge for vores medlemsvirksomheder.

Problemet ligger i de komplicerede skatteregler, som virksomhederne ikke forstår. Skat vurderer selv, at kun 10 pct. snyder bevist. Og de indviklede skatteregler er en af hovedudfordringerne for de danske virksomheder i forhold til at drive forretning, konkluderede World Economic Forum i en analyse fra sidste år.

Vend blikket indad
Løsningen på at fange skattesnydere er og bliver ikke øget revisionspligt. Løsningen er, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt enklere skatteregler og bedre vejledning.

Simpelthen, at han får strammet op, i stedet for at lade de mindre virksomheder blive genstand for politisk rovdrift.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109