23948sdkhjf

Vinduesproducent risikerer rekordtab på konkurs

Ærgrelsen er stor hos Claus Winther, der er salgs- og marketingdirektør hos vinduesproducenten Idealcombi. Meget stor.

Entreprenørvirksomheden Daurehøj Erhvervsbyg indgav mandag konkursbegæring, og det betyder, at Idealcombi nu har en stor ordre i klemme.

Ifølge Claus Winther er det sandsynligvis over halvdelen af leverancen på vinduer og døre til byggeprojektet Orienten på Nordhavnen i København, der lige nu står til måske ikke at blive betalt. Hvor mange penge, der reelt er tale om, vil direktøren dog ikke ud med.

- Jeg kan ikke fortælle det præcise tal, men det er en stor sag. Vi har aldrig før haft så mange penge i klemme i en konkurs. Det er hamrende ærgerligt, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Den seneste af mange ordrer, som Idealcombi har leveret på byggepladsen i Nordhavnen, lød på 200.000 kr. Byggeprojektet har en samlet byggesum på 174 mio. kr.

En uventet konkurs
Konkursen i Daurehøj Erhvervsbyg kommer som et chok for Claus Winther.

- Vi havde ikke set det komme. Vi har hverken set tegn på noget eller hørt noget på byggepladsen. Det kommer som et lyn fra en klar himmel, siger direktøren.

Han fremhæver, at Daurehøj Erhvervsbyg har vist gode resultater den seneste tid med flere store byggeprojekter. Derfor var ingen forberedt på konkursen.

Det var derfor også en stor overraskelse, da Idealcombi sidst på eftermiddagen fredag modtog en usædvanlig mail via virksomhedens generelle kontaktmail.

Her fremgik det, at Daurehøj Erhvervsbyg ikke kunne betale for de døre og vinduer, virksomheden havde bestilt. Den besked modtog Idealcombi blot få timer efter, at vinduesproducenten havde leveret den seneste leverance på byggepladsen.

- Man skal selvfølgelig have forståelse for, at konkurser kan ske. Men det havde været rart at vide det inden, vi leverede endnu en ordre. Det er et uheldigt sammentræf, siger Claus Winther.

Hænderne i skødet
Hos Idealcombi kan man lige nu ikke gøre andet end at afvente kurators behandling af sagen. Med Claus Winthers ord sidder man derfor med hænderne i skødet, mens man afventer et svar.

- Lige nu ved vi ikke, om vi skal stoppe produktionen til projektet, eller om vi skal forsætte, lyder det fra Claus Winther.

Men noget tyder på, at produktionen måske kan fortsætte. Den seneste besked fra byggeledelsen er, at man arbejder på at sammensætte et ny konsortium. Samtidig er forventningen, at det kan holde Idealcombi skadesløse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109