23948sdkhjf

Investorgruppe vælger rådgiver til historisk Aarhus-karrée

Cebra skal stå i spidsen for omdannelsen af den historiske Willemoeskarrée i Aarhus-bydelen Trøjborg. Den aarhusianske investorgruppe, som ejer karréen, har valgt arkitektfirmaet som rådgiver på projektet. 

Willemoeskarréen har gennemlevet et væld af stilarter og epoker og har via om- og tilbygninger tilpasset sig forskellige funktioner igennem årene. Fra bryggeri, margarinefabrik, papirværk og sidenhen universitet. Nu skal der igen tænkes nyt. 

Denne gang har lokale investorer planer om at bevare så meget som muligt af de kulturhistoriske bygninger og samtidig sikre en omdannelse, hvor man via om- og nybygninger opfører en blanding af forskellige boligtyper og erhverv. 

Ambitionen for den ikoniske industrihistoriske fabriksbygninger, som blandt andet omfatter en hjørnebygning tegnet af arkitekt Axel Høeg-Hansen i starten af 1900-tallet, er at fastholde den post-industrielle æstetik og kulturhistoriske islæt.

Lokale investorer tog over
I 2017 udskrev Freja Ejendomme et parallelopdrag omkring udvikling af og potentialer for Willemoesgadekarréen på Trøjborg i Aarhus. Dengang deltog Cebra sammen med Elgaard Architecture og Masu Planning.

Siden købte en lokal investorgruppe med DLA Piper som rådgivere hele karréen. Det er denne investorgruppe, der nu har bedt Cebra om - sammen med potentielle lejere - at udvikle den meget sammensatte karré med stærke og interessante industrihistoriske rødder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109