23948sdkhjf

Arkitektskole får enormt træmøbel i fire etager

Tegnestuen Praksis bruger reoler fra arkitekten Hack Kampmann til at skabe nyt bibliotek

Når Arkitektskolen Aarhus i starten af 2021 flytter ind i den nye skole på godsbanearealet i Aarhus, kan skolens studerende se frem til et træmøbel i fire etager. Det skal huse studiepladser samt skolens bibliotek. 

Det store træmøbel er tegnet af tegnestuen Praksis, der har vundet et udbud om indretningen af skolens Mediatek, der bliver stedet for individuel tilegnelse, fordybelse og inspiration. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Udover Praksis Arkitekter deltog også tegnestuen E+N og Frank Maali & Gemma Lalanda MLA/S i tilbudsgivningen.

Det store træmøbel er bygget med ide fra et gammelt reolsystem fra kælderen i Hack Kampmanns Erhvervsarkiv i Aarhus, som Arkitektskolen Aarhus har fået.

- Vi har valgt at bruge de fine reoler som afsæt for udformningen af Mediatekets

Støttet af A. P. Møller 

Det store træmøbel er støttet af A.P. Møller Fonden, der i alt har doneret 26 millioner kroner til indretningen af den nye arkitektskole. Pengene skal ud over Mediateket bruges på indretning af et Didaktek, der er en moderne gentænkning af det klassiske auditorium og undervisningslokale. 

geometri og materialeholdning. Reolerne slår takten an både i forhold til den enkle sammenstilling af brædder og lægter, det nøgterne og robuste udtryk, og det underspillede raffinerede. Reolerne skal opfattes som en naturlig del af den endelige oplevelse af Mediateket, siger Mads Bjørn Hansen, der er partner i Praksis.

Han ser det nye træmøbel som hilsen til den anerkendte arkitekt, der står bag det oprindelige reolsystem. 

Bygning og møbel taler sammen
Trækonstruktionen i det enorme møbel danner rammen om 520 kvadratmeter over stueplansniveau og 940 hyldemeter fordelt på fire etager.

Martin Krogh, der er partner i Adept og designansvarlig for den nye arkitektskole, har været med til at udpege vinderforslaget. Han ser potentiale i det nye træmøbel:

- Forslaget giver både en stor grad af funktionel fleksibilitet og bygger samtidig videre på bygningens formsprog og klarhed. Det er tydeligt for os, som så indgående kender tankerne bag bygningens design, at dette forslag forstår og arbejder sammen med bygningens fortælling i materialer, samlingsdetaljer og æstetik, siger han om designet fra Praksis.

Hos Praksis ser man frem til at bidrage til det miljø, hvor de nye arkitekter uddannes.

- Man skal ikke undervurdere den indflydelse, studietiden præger ens arkitektoniske blik, ikke kun de undervisere og andre studerende man arbejder tæt sammen med, men også omgivelserne. Det er ret tydeligt, nu hvor vi selv kan kigge tilbage, og sammenholder det vi tegner i dag, med det vi fyldte i rygsækken, siger Mette Tony, der er partner i Praksis.

- Vi er ret stolte af at kunne være med til at slå en tone an for fremtidens arkitekter, forsætter hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282