23948sdkhjf

Flertal for ny københavnsk boligø

Et bredt politisk flertal i Borgerrepræsentationen godkendte torsdag aften principaftalen mellem Københavns Kommune og staten om at anlægge en kunstig ø ved navn Lynetteholmen i Øresund mellem Nordhavn og Refshaleøen

Aftalen og visionen om at opføre en helt ny bydel på en holm i Øresund ud for Trekroner-fortet blev præsenteret i begyndelsen af oktober af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), overborgmester Frank Jensen (S), transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Med Borgerrepræsentationens godkendelse har nu både Københavns Kommune og et flertal af partier i Folketinget nikket til aftalen.

- Jeg er glad for, at så bredt et flertal i Borgerrepræsentationen står sammen om at sikre Københavns fremtid, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Boliger til 35.000
Lynetteholmen er et projekt, der skal sikre, at København kan blive ved med at udvikle sig mange år fremover. Øen – og bydelen – kommer til at bestå af jordopfyld og vil tjene som en stormflodssikring af København.

Lynetteholmen skal efter planen rumme boliger til 35.000 mennesker og vil samtidig gøre byudvikling af Refshaleøen med boliger til yderligere 15.000 mennesker mulig. Ifølge Københavns Kommunen skal hver fjerde bolig være almen – med en husleje, der er til at betale for såkaldt almindelige indkomster.

- Lynetteholmen bliver på én gang en helt ny bydel - og får samtidig en masse genkendelige københavnerkvaliteter. Det bliver en blandet bydel med boliger til forskellige indkomster, med adgang til strand og grønne områder og med kollektiv trafik af høj klasse, siger Frank Jensen.

Med godkendelsen i Borgerrepræsentationen er Lynetteholmen et lille, men vigtigt skridt videre mod at blive realiseret og de tekniske forundersøgelser kan gå i gang.

De partier, som godkendte principaftalen er: Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Kun Enhedslisten stemte imod.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265