23948sdkhjf

Varmepumpe i en kran - hvorfor ikke?

Kranmontør Kenneth Lynge Nielsen har fået certifikat til reparation og service af varmepumper. Det gør ham bredere kvalificeret, men også dygtigere til kraner

14 dages kursus skal der til for at leve op til Kølebranchens Miljøordnings krav til certificering af montører.

Derfor brugte Kenneth Lynge Nielsen to uger på den Jyske Håndværkerskole i Hadsten for at opnå certificering til at arbejde med varmepumper.

- Min primære grund til at tage på kurset og få certificeringen var at kunne gennemføre reparationer og service på kraner uden at skulle finde en anden montør hos Ajos. Baggrunden er, at kabinerne i et par af vores mest brugte kranmodeller er henholdsvis kølet og opvarmet af en varmepumpe.

Lille men vigtig
- Det er ganske vist en lille udgave af en varmepumpe, men kølemidlerne i en varmepumpe er meget giftige for miljøet. Ud over at håndtere væsken lærer vi generelt om varmepumper, men desværre er der ikke så meget at gøre, hvis føreren fryser og varmepumpen ellers fungerer. Det er ikke sådan, at man lige kan optimere driften med et kunstgreb, siger Kenneth Lynge Nielsen.

Der kan grundlæggende være koldt i en krankabine. Dels sidder den højt, og dels er der store glasarealer i forhold til kabinens størrelse.

- Kurset giver en god forståelse af et sådant anlæg, og de øvrige uddannede montører hos Ajos har ikke altid tid at komme, fordi de har travlt med varmepumper i pavilloner og skure. Til gengæld kan jeg aflaste dem, og jeg er ligeglad med, om jeg altid arbejder med kraner. Det er naturligt i min verden, at man arbejder sammen, siger Kenneth Lynge Nielsen.

Fleksibilitet er vigtigt
Kenneth Lynge Nielsens daglige chef er sektionsleder Carsten Vad, og han er naturligvis glad for sin medarbejders fleksibilitet.

- Det betyder meget både for vores afdeling og for Ajos som helhed at have medarbejdere, som på den måde vælger at bruge deres efteruddannelse på noget, som både gavner dem selv og virksomheden.

- Det er vigtigt for afdelingen, at vi nu også kan løse den del af opgaverne med de mange kraner, der har indbygget en varmepumpe. Det giver os øget fleksibilitet, og vi kan sikre kunderne mindst mulig nedetid, siger Carsten Vad.

- Vi en har ordning, hvor medarbejderne har ret til to ugers efteruddannelse om året. Kenneth Lynge Nielsen er et godt eksempel på en medarbejder, som har dygtiggjort sig indenfor sit felt og dermed er blevet en mere attraktiv medarbejder.

Ajos oplever generelt, at arbejdsopgaverne blandt andet udvikler sig på grund af den teknologiske udvikling. Derfor er efteruddannelse vigtigt, og medarbejdernes kursusdeltagelse er ofte også i virksomhedens interesse, så der opstår en win-win situation.
Sigh

Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205