23948sdkhjf

Landskendt glasværk genåbner i Næstved

Holmegaard Glasværk skal blive Danmarks største museum for design og kunsthåndværk

Holmegaard Glasværk ved Næstved er en institution i dansk industri- og kulturhistorie.

Det var en by i byen med skole, kro og kapel. Det gamle glasværk lukkede og slukkede for 10 år siden. Nu bliver fabriksbygningerne, industriområdet og Danmarks største højmose genoplivet som nyt omdrejningspunkt for formidling, uddannelse, erhverv og familieoplevelser med fokus på historie, design og kunsthåndværk.

Holmegaard-projektet er et godt eksempel på, hvordan museer, i samarbejde med kommuner, virksomheder, fonde og filantropiske foreninger samt ildsjæle, kan bidrage til samfunds- og byudvikling.

Folkefest og rundvisning
Den 10. november byder Næstved Kommune og Museum Sydøstdanmark velkommen til folkefest og rundvisning i det særlige kulturmiljø, der udgør glasværket. Det er samtidig også dagen, hvor glasværket får nyt navn.

- Holmegaard er en del af Næstveds DNA. Nu rejser vi det igen med respekt for historien og de stolte håndværkstraditioner, og jeg er sikker på, at det bliver en magnet for kreativ udvikling og for mange forskellige typer arbejdspladser. I Næstved Kommune har vi arbejdet målrettet for at denne her dag skulle komme, og byrådet har prioriteret Holmegaard økonomisk. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle, der har troet på Det ny Holmegaard og som har støttet, sådan at vi nu igen kan tænde lyset i Danmarks smukkeste fyrtårn af glas, lyder det fra Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S) i en pressemeddelelse.

Nyt liv i kulturhistorien
Det gamle Holmegaard glasværk bliver transformeret i løbet af de næste to år. Foreningen Realdania støtter ombygningsprocessen med 35 mio. kr.

- Bygningerne, industriområdet og den omgivende højmose vil i fremtiden være kilde til læring, oplevelser og inspiration for mennesker i alle aldre. Projektet er et rigtig godt eksempel på, hvordan man med historien i ryggen kan puste nyt liv i et område og en bygningsarv til gavn for alle mennesker. Vi glæder os til at følge projektet i den kommende fase, udtaler Jesper Nygård, der er administrerende direktør i Realdania.

Glasværket genåbner i sin nye version i 2020.

brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156