23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hold godt fast på kernemedarbejderne - de er gode for din bundlinje

Danskerne skifter job som aldrig set tidligere. Godt 430.000 gange er der blevet skiftet job fra januar til juni i år. Det virker måske ganske logisk i kølvandet på højkonjunkturen og det store jobudbud.

Men der gemmer sig også en anden forklaring, som knytter sig mere til den måde, arbejdsmarkedet forventes at udvikle sig på i de kommende år. Både for arbejdsgivere og for arbejdstagere.

Den tid, da medarbejderne nærmest stod i kø for at holde 25 års jubilæum i en virksomhed, er forbi. I dag skifter danskerne statistisk set job hvert tredje år. Og især de unge er hurtige på aftrækkeren.

Det skaber en helt enestående dynamik på arbejdsmarkedet, når der er høj cirkulation af medarbejdere og dermed et højt niveau af viden-spredning. Men virksomhederne betaler naturligvis også en pris. For i takt med, at medarbejdere forsvinder og erstattes af nye, forsvinder der også viden og indsigt i, hvorfor for eksempel processerne i virksomheden ser ud som de gør.

Det behøver slet ikke at være noget problem, men er det ofte i de virksomheder, der ikke har ledelsesmæssigt overblik over virksomhedens kernemedarbejdere, som også ofte er solide problemknusere og kulturbærere.

I byggeriet er man mere vant til hyppige udskiftninger blandt medarbejderne end i så mange andre brancher. Men man har også flair for at holde godt fast på kernemedarbejderne.

Det er der nemlig positiv bundlinje i.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125