23948sdkhjf

Developer bygger boliger til brobyggere

I løbet af få måneder skyder 64 boliger med plads til op til 128 personer op på Sydhavnen i Vordingborg.

Det oplyser Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er udviklings- og ejendomsselskabet Kiss Development, der bygger boligerne til en del af de mange italienske broarbejdere, som fra nytår begynder på opførelsen af den nye Storstrømsbro.

- Jeg byder det mere end velkomment, at broarbejderne nu flytter ind på Sydhavnen fremfor i en skurby på Masnedø. Det er dejligt, at de nu kommer til at bo i byen, og under gode forhold. Det vil uden tvivl også have en positiv afsmittende effekt på det lokale handelsliv, siger borgmester Mikael Smed.

Boligerne opføres som fire punkthuse omkring et fælles gårdhaveareal. Boligerne får hver et areal på 20 kvadratmeter med eget toilet og bad. De kan indrettes på flere forskellige måder, alt efter om der skal bo en eller to personer i dem.

I tilknytning til de fire punkthuse opføres et stort fælleshus med vaskeri, stort køkken og en spisesal med plads til cirka 100 spisende gæster.

Boligerne bliver opført på Sydhavnsvej umiddelbart øst for Kulturarkaden, og de første forventes klar til indflytning primo 2019.

Når arbejdet med den nye Storstrømsbro er afsluttet i 2023 satser Kiss Development på, at boligerne vil kunne benyttes til eksempelvis ungdomsboliger eller ombygges til mindre lejligheder på 40-45 kvadratmeter.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109