23948sdkhjf

Fra affaldsprodukt til vækstmedie i topkvalitet

Det er firmaet Norrecco A/S, der leverer vækstjord/tagjord til Amager Bakke via ZinCo Danmark A/S og Malmos A/S. De mange ton vækstjord bliver leveret på taget ved hjælp af kranhejs og dækker både den grønne skibakke og bjergskråningen med vandre- og løbestier.
– Den vækstjord, som vi bruger her, består blandt andet af kompost produceret af naturligt haveaffald samt brugte tegl og mursten, fortæller salgsdirektør hos Norrecco A/S, Peter Arevad, og fortsætter:
– Hos Norrecco A/S sorterer og genanvender vi så meget som muligt af det indkomne affald fra bygge- og anlægsprojekter. Til dette specifikke vækstmedie tilføjer vi frasorterede helt rene tegl som vi oparbejder. De knuste teglsten hjælper med til atholde vandet på taget og så fungerer de som et godt strukturmateriale for planterne. Den for-muldede kompostjord er med til at sikre planterne en god vækst i fremtiden. Komposten er naturligvis analyseret og dokumenteret og er en rigtig god erstatning for jomfruelige muldprodukter. Gamle tegl, murbrokker og haveaffald er altså her blevet forvandlet til et vækstmedie i topkvalitet.
Norrecco A/S arbejder konstant med at udvikle nye og bæredygtige produkter baseret på tidligere affald. Arbejdet sker ofte i tæt samarbejde med de kunder, som skal aftage produkterne.
– Vi har et rigtig godt samarbejde med Malmos A/S og ZinCo Danmark A/S, som er førende indenfor opbygning af taghaver. Den sparring, vi har med slutbrugerne af vores produkter, er uvurderlig for vores videre udviklingsarbejde, siger Peter Arevad.

Genbrug af beton fra Metroen
Norrecco A/S har også deltaget i et projekt, hvor det yderst stærke betonaffald fra Københavns Metrobyggeri blev oparbejdet og efterfølgende genbrugt i nye bæredygtige byhuse.
– Genanvendelse af materialer for at spare miljøet for tonsvis af CO2 er et forretningsområde med et enormt udviklingspotentiale, siger Peter Arevad.

Se hele projektet og meget mere omkring tendenser i byggebranchen og deltag i debatten på vores LinkedIn Gruppe: Byggemomentum

https://www.linkedin.com/groups/4835431/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078