23948sdkhjf

"Vi har skubbet til grænsen for, hvad der kan lade sig gøre"

Fra visionær ide til bæredygtig løsning

At bygge et energianlæg er en kompliceret opgave. Når man så samtidig har en vision, om at offentligheden skal kunne bruge taget til rekreative formål, så øges kompleksiteten voldsomt, forklarer direktør for Fonden Amager Bakke, Patrik Gustavsson. Han har været en del af projektet Amager Bakke siden 2011, hvor projekteringen af tegnestuen BIG’s kontroversielle blanding af industri- og fritidsaktiviteter påbegyndtes.
– I første omgang måtte vi afdække, om det var teknisk, juridisk, sikkerhedsmæssig og økonomisk mulig at realisere det rekreative anlæg. Idéen med en skibakke på et forbrændingsanlæg er jo både fantastisk og visionær, så min opgave har været at undersøge, hvorvidt den kunne realiseres i virkeligheden, siger Patrik Gustavsson Som fælleskommunalt selskab må ARC kun bruge penge på affaldsrelaterede aktiviteter. Det vil sige, at de må opføre et energianlæg, men ikke indkøbe skilifte
og etablere en tagpark.
– Det var derfor vigtigt at påvise, at det rekreative anlæg kunne etableres og drives på en måde, så det også ville være økonomisk bæredygtigt, fortæller Patrik Gustavsson.

Fondsmidler, lån og gode oplevelser
Økonomien er kommet på plads med hjælp fra fire private fonde (A.P. Møller Fonden, Nordea-fonden, Lokale og anlægsfonden og Fonden R98), der har doneret omkring 40 mio. kr. De sidste 53 mio. kr. er givet som et ansvarligt lån fra ARCs fem ejerkommuner. For Patrik Gustavsson er det vigtigt, at resultatet kommer til at leve op til de besøgendes forventninger.
– Det har ingen betydning, at ideen er visionær, hvis den ikke realiseres, så den giver mening for brugerne. Vi har derfor vægtet brugerinvolvering højt, og har været i dialog med flere end 40 idrætsforeninger, forbund og andre organisationer for at få input til, hvordan anlægget skulle udformes. Vi har været helt nede på detaljeniveau, så de håndstøbte pukler på bjergstien er for eksempel placeret ud fra den viden, vi har om det gode løb. Projektets specielle karakter har også stillet store krav til både de involverede rådgivere og de udførende håndværkere.
– Vi har konsekvent valgt kun at arbejde med de allerbedste. Fondens bestyrelse er håndplukket til opgaven, vi har brugt nogle af de bedste udbudsadvokater, leverandører og entreprenører, skiløjperne er designet af verdens bedste skibakkedesignere og klatrevæggen bliver bygget med input fra nogle af landets mest erfarne klatrere, siger Patrik Gustavsson.

Se hele projektet og meget mere omkring tendenser i byggebranchen og deltag i debatten på vores LinkedIn Gruppe: Byggemomentum

https://www.linkedin.com/groups/4835431/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093