23948sdkhjf

Københavnsk hotel udvides med totalombygning

Entreprenørteamet indtager byggepladsen i dag

Tirsdag den 16. oktober tager Adserballe & Knudsen hul på en omfattende hovedentreprise på hjørnet af Axeltorv i København.

Ejendommen Vægtergården, som i dag rummer hotellejligheder skal omdannes til hotelværelser i forbindelse med en totalombygning, der udvider Ascot Hotel med 94 værelser.

Den 3.000 kvadratmeter store bygning fra 1933 bliver strippet fuldstændigt, så kun de bærende konstruktioner står tilbage.

- Konstruktivt ændrer vi det hele. Vi river alle gulve op og forstærker det eksisterende bjælkelag, da vi skal støbe gulve til nye badeværelser. Vi nedlægger en hel terrazzotrappe, der går fra stuen til sjette sal i midten af bygningen, så vi kan få plads til de ekstra værelser. Vi etablerer en ny elevator og betonkerne i hele huset højde i den ene af bygningen, og øverst bygger vi et ventilationstårn på et par etager, fortæller projektchef Henrik Munk Jørgensen fra Adserballe & Knudsen i en pressemeddelelse.

Entreprisen løber op i 65 mio. kroner og udføres i samarbejde med Erik Arkitekter og Niras. Byggeriet har en kort tidsfrist, for allerede i efteråret 2019 skal de 94 nye hotelværelser være klar til brug.

- Vi ved allerede, at værelserne er udlejet fra november næste år, så vi skal bare være færdige til tiden, siger sektionschef Thomas Willumsen.

For ham er det en særligt interessant udfordring at renovere i hjertet af København, hvor den begrænsede plads stiller høje krav til logistikken:

- Vi kommer i vid udstrækning til at arbejde efter just-in-time princippet. Vi har ikke plads til at have to elevatorer stående ude på Studiestræde, siger Thomas Willumsen.

Hele facaden skal renoveres, og dertil kommer nye installationer, både køl, ventilation, el og vvs. Inden da skal der miljøsaneres for pcb og bly i hele bygningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14