23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kvinderne må ind i kampen om topposter - og de har selv bolden !

Det er markant sværere at rekruttere kvinder end mænd til bestyrelsesposter og ledende stillinger.

Det er der sikkert en række gode grunde til - også selv om de fleste ved, at den afgørende forskel på mænd og kvinder faktisk er af anatomisk art.

Når man ser bort fra reglerne om barselsorlov, så er det vel næppe den anatomiske forskel der er årsag til, at der er langt mellem kvinderne på topleder-poster i dansk erhvervsliv.

Sat på spidsen, så er der vel ikke nogen virksomhed i Danmark der vil fravælge en kvalificeret ansøger til en toppost fordi hun er kvinde. Derfor peger pilen faktisk tilbage på kvinderne, som skal have mod og - undskyld udtrykket - mandshjerte nok til at byde sig til. De må ind i kampen om topposterne.

Der er mange fantastisk dygtige kvinder på toplederposter i dag. De sidder ikke på posterne fordi de er kvinder, men fordi de har kvalifikationer til at bestride deres stillinger. Og sådan vil de fleste kvinder også helst vurderes; at de er topledere fordi de er kvalificerede, ikke fordi de er kvinder.

Derfor klinger enhver snak om kønskvotering i bestyrelser og på direktionsgange hult i et liberalt samfund anno 2018. Det næste bliver vel at man også skal vælge en transperson eller en dansker af anden etnisk herkomst. De vil nok også betakke sig for at blive valgt til jobbet ud fra andre kriterier end deres kvalifikationer og kompetencer.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11