23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Farten er sat op i produktionen

Mens en del af byggevirksomhederne har det sværere ved at få bundlinjen i vejret, til trods for stor aktivitet i markedet, så har producenterne af byggematerialer anderledes let ved at løfte bunden i regnskabet. Hele 37 pct. har de 50 største byggematerialeproducenter hævet bundlinjen med ifølge en analyse fra BIQ, og det gælder både producenter og forhandlere.

Det skyldes selvfølgelig stigende efterspørgsel, men også at producenter og forhandlere er bedre til at planlægge og tilrettelægge produktion og leverancer, så markedet kan få sine varer. Der har i visse led, heriblandt på betonelementer, været særdeles langt fra bestilling til leverancer, og det har været med til at drive priserne i opadgående retning, og dermed mere på bundlinjen.

Entreprenørerne har derimod sværere ved at tjene penge. Det kan skyldes en lang række faktorer, men nogle af dem bunder i udskudte projekter, mangel på projektledelse og dermed også mangel på den nødvendige planlægning af byggeriet.

Hvor producenterne af byggevarer har en ensartet produktion, som der kan skrues op og ned for, er entreprenørernes opgave mere kompleks, og stiller større krav til især planlægning og projektledelse. Der er meget kort vej fra succes til fiasko, for der skal ikke meget til, før et projekt ikke hænger ordentligt sammen.

Det koster hvis maskiner står stille og folkene skal vente på hinanden, og opstår der forsinkelser som tilmed ender i en konflikt, så løber taxametret endnu stærkere.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094