23948sdkhjf

Aarhus-attraktion får en makeover

Den Gamle By åbner sig mod Aarhus midtby med en ny hovedindgang ned mod Ceres-krydset.

Cubo er netop kåret som vinder af arkitektkonkurrencen, og museumsdirektør Thomas Bloch Ravn glæder sig til, at byggeriet står færdigt i 2021.

- Vi har ventet på det her i mange år. Nu er vinderen af arkitektkonkurrencen fundet, og vi har her et virkeligt stærkt projekt fra Cubo. Med den nye hovedindgang kan vi på fineste vis afslutte det byggeboom, der har været i Den Gamle By i de seneste mange år, siger museumsdirektøren i en pressemeddelelse.

Cubo vandt konkurrencen i et stærkt felt med Aart, Maali & Lalanda, Dorte Mandrup og Snøhetta, og partner Bo Lautrup glæder sig over, at det er lykkedes at vinde et så markant projekt på hjemmebanen i Aarhus:

- Vi er både meget stolte og beærede over, at vi nu er udpeget som endelig vinder af arkitektkonkurrencen, og som lokale Aarhus-arkitekter opfatter vi det som en særlig anerkendelse nu at få mulighed for at sætte et afgørende aftryk på vores by, siger han.

Juryen roser blandt andet vinderforslaget for en robust og håndværksorienteret materialeholdning, domineret af træ og tegl, samt et ankomstrum, der opleves som en naturlig fortsættelse af museets uderum.

Den Gamle By vendes rundt
Med den nye hovedindgang vil gæsterne få en helt anden begyndelse på museumsbesøget end hidtil. Det bliver den genkendelige tid i bydelen fra 1974 og gaden fra 2014, som gæsterne først ser.

Hermed bliver den nye hovedindgang afslutningen på det kæmpe fornyelsesprojekt, der opstod som idé tilbage i 2001, og siden er realiseret med støtte fra A.P. Møller Fonden.

- Det er meget glædeligt, at Den gamle Bys 1974-kvarter er blevet så stor en succes. Med den nye ankomstbygning, der byder varmt velkommen og skaber bro til byen, vil endnu flere forhåbentlig blive tiltrukket og få en god og lærerig oplevelse på hele museet, udtaler Henrik Tvarnø, direktør for A.P. Møller Fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141