23948sdkhjf

TCM vil opkøbe skandinaviske konkurrenter

- Jeg har lært, at man skal købe ind, når det er billigt. 

Sådan lyder det fra koncernchef i TCM Group, Ole Lund Andersen, der vil udnytte en svækket svensk og norsk krone til at opkøbe køkkenkonkurrenter i de skandinaviske nabolande. Det udtaler han til Børsen.

- Vi ser den svage svenske og norske krone som en mulighed for at kunne gennemføre akkvisitioner til mere overkommelige priser, siger manden bag en række af de største køkkenkæder i Danmark uden at blive mere konkret om, hvilke kæder, han reelt overvejer at opkøbe.

Han understreger, at koncernen har to vækstben: den organiske vækst og opkøb af virksomheder. Førstnævnte går allerede godt med en stigning i omsætningen i andet kvartal i år på cirka 10 procent – sidstnævnte er oplagt med svækkede kroner i Norge og Sverige.

Opkøb herhjemme
Strukturen for køkkenbranchen i Norge og Sverige minder meget om den danske, hvor mindre og mellemstore producenter er eget af de største aktører.

Selvom der derfor ligger et genkendeligt marked i nabolandene, der nu er særligt attrative med svage valutaer, afviser Ole Lund Andersen dog heller ikke, at TCM Group kunne overveje at opkøbe flere virksomheder på dansk grund.

Han mener nemlig, at man med koncernens nuværende mærker som eksempelvis Svane og Tvis også har gode muligheder for at integrere fra andre dele af markedet. Lige nu er mærkerne Jacob Jensen, Lifa og Modulia, som tidligere være selvstændige brands, eksempelvis en integreret del af de øvrige mærker i koncernen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109