23948sdkhjf

Endnu en højhusentreprise er på plads i Carlsberg Byen

Det 80 meter høje Vogelius Tårn med tilhørende karré skal stå færdigt i 2021

Det bliver Züblin, Schmidt Hammer Lassen Architects, Entasis og Cowi, der skal bygge Carlsberg Byens næste højhus; Vogelius Tårn.

Teamet har gennem mere end et år arbejdet på planlægningen af byggeriet, og det er derfor helt efter planen, at der nu er indgået totalentreprisekontrakt.

- Alle parter har været med fra start, og vi har i fællesskab optimeret projektet og gjort det bygbart. Det betyder helt enkelt, at vi kan mindske risikoen og sikre, at projektet kan udføres inden for den aftalte tidsramme, i det ønskede design og til den aftalte pris, siger teknisk direktør Per Engsø Larsen fra Züblin.

Projektet består, foruden Vogelius Tårn, af Kjeldahl Hus og Djørup Hus og kommer til at indeholde boliger, erhverv og parkeringskælder. Byggeriet får et samlet areal på 49.000 kvadratmeter og forventes at stå færdigt i 2021.

Carlsberg Byen har en overordnet vision om at være med til at fremme den digitale udvikling i byggebranchen, og i det nye projekt er digitale løsninger således af høj prioritet. Allerede i planlægningsfasen benyttes cloudbaserede samarbejdsplatforme og digitale workflows. Og man har også valgt at rangere 3D-modeller over 2D-tegninger i kontrakten.

Det er anden gang i år, at Carlsberg Byen og Züblin indgår totalentreprisekontrakt på et højhusbyggeri. I maj fik virksomheden til opgave at bygge det ligeledes 80 meter høje Dahlerups Tårn sammen med Schmidt Hammer Lassen, Holscher Nordberg Arkitekter og Cowi.

De to kontrakter har en samlet værdi af 1,2 mia. kroner og fylder således godt i ordrebogen forud for et 2019., hvor Züblin forventer stigende omsætning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172