23948sdkhjf

Erfarne rådgivere skal designe Vollsmoses infrastruktur

I Odense har de ambitiøse planer om at forandre bydelen Vollsmose fra ghetto til en fuldt integreret del af den fynske hovedstad.

Nu er Niras og Arkitema valgt til at skulle stå for udarbejdelsen af det infrastruktur- og byrumsprojekt, som skal bidrage til at føre ambitionerne ud i livet.

Arkitema fungerer i projektet som underrådgiver til Niras, og de to har fået opgaven med at programmere og projektere de nye veje, stier og byrum i Vollsmose.

Virksomhederne skal med andre ord tegne infrastrukturplanen helt færdig og sørge for at styre hele anlægsarbejdet. Dermed får de del i et stort projekt, der skal gøre en forskel for både beboere og besøgende i bydelen.

Ifølge forretningsområdechef Heidi Hjort Thuesen fra Arkitema er det en unik mulighed for at løfte et område, der i forvejen er meget grønt og rummer mange landskabelige kvaliteter, men som også kan virke ensformigt og nedslidt.

- Ved at skabe attraktive byrum og sikre, at beboerne føler ejerskab for deres nye omgivelser kan vores projekter være stærkt medvirkende til at løfte livskvaliteten i Vollsmose, og gøre bydelen attraktiv for besøgende, siger hun.

Arbejdet med at omdanne Vollsmose er godt i gang, og i foråret blev en af Vollsmoses ni boligafdelinger, Hybenhaven, indviet, efter stamvejen var blevet omdannet til en sivegade med aktivitetsområder.

Arkitema var blandt aktørerne bag dette projekt, og virksomheden har således på forhånd et godt kendskab til lokalområdet.

Infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’ består af i alt otte delprojekter. Anlægsarbejdet i Hybenhaven blev indviet den 6. maj. Programmering, inddragelse og projektering er allerede startet op og udførelsen af de resterende syv delprojekter i infrastrukturplanen varer frem til og med 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14