23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Stik piben ind Fru Frederiksen og få fingrene væk fra cheflønningerne

Topchefernes lønninger i det private erhvervsliv stikker helt af. Og det skal firmaerne beskattes af, så samfundet kan komme grådigheden og ubalancen til livs.

Det mener Socialdemokraternes Mette Frederiksen, som hævder, at netop topchefernes lønninger og bonusprogrammer i stigende grad er et emne på mange generalforsamlinger i virksomhederne. Og da erhvervslivet tilsyneladende ikke selv kan finde ud af at bringe balance i tingene, så mener Fru Frederiksen, at politikerne skal gribe ind.

Det er imidlertid et vildskud af dimensioner. Fru Frederiksen skal hurtigst muligt stikke piben ind og lade det private erhvervsliv i fred - også når det gælder topchefernes lønninger.

Det er nemlig hele suverænt virksomhedernes bestyrelser og aktionærer der bestemmer.

Det eneste Fru Frederiksen skal have ros for i denne sammenhæng er at stikke snuden frem og tage hul på debatten om, hvor stor en del af topchefernes lønninger som kan være variabel - altså bundet op på aktieoptioner, bonusser og andre forhold, som i yderste konsekvens kan få topchefer til udelukkende at handle til egen personlig fordel fremfor til virksomhedens bedste. Den del er værd at drøfte. Kortsigtede beslutninger kan føre til en god bonus her og nu, men kan på sigt tvinge virksomheden i knæ.

I forhold til, at firmaer skal beskattes af topchefernes lønninger skal Fru Frederiksen imidlertid trække snuden til sig og stikke piben ind.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141