23948sdkhjf

Pensionskasse vinder udbud i Albertslund: 91 nye boliger skal bygges

Siden beboerne på ældrecentret Albo i 2016 flyttede til nye faciliteter i Albertshøj, har grunden i det centrale Albertslund stået tom.

Det ændrer sig nu, hvor Albertslund Kommune har solgt Albo-grunden til Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management, som vil opføre 85 lejligheder og seks rækkehuse.

Rådhus Have, som projektet kaldes, omfatter i alt 7.300 kvadratmeter og er tegnet af Zeso Architects i samarbejde med Opland og ÅF Buildings Denmark.

Nøgleord for byggeriet er ”tryghed” og ”lighed”. Arkitekturen skal understøtte dette med et stort fælles gårdrum med læ og aftensol – og ved at tilstræbe at alle har mulighed for udsyn til omgivelserne.

De kommende beboere kan således glæde sig til en imponerende udsigt til Rådhussøen og direkte forbindelse til den grønne rekreative park.

- Rådhus Have er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriets udvikling og ser det som en mulighed for at få et større stabilt afkast til vores medlemmer. Albertslund er interessant for os, fordi byen har det rette mix af vækst og strategisk god beliggenhed i forhold til København, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt fra Pædagogernes Pension.

Albertslund Kommune havde sendt Albogrunden i udbud med frist i juni 2018 og modtog fire tilbud. Og efter valget af vinderen tirsdag aften ser borgmester Steen Christiansen nu frem til, at der atter kommer liv i området.

- Det er et rigtig spændende og lovende projekt for nye boliger, som PBU og Kuben Management vil realisere i hjertet af vores by. Det er begyndelsen på et nyt kapitel i udviklingen af vores by, som vi godt kan glæde os til, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125