23948sdkhjf

Velux åbner museum og samler 75 års historie

Torsdag eftermiddag blev en rød snor klippet foran den såkaldte ØB-gård i Østbirk ved Horsens.

Vinduesproducenten Velux indviede nemlig sit nye museum Velux Collection, der samler virksomhedens knap 75-årige lange historie på ét sted.

Bygningen har tidligere huset en mindre Velux-samling. Den bliver nu bliver grundlag for det egentlige museum.

Et moderne museum
Det er ikke tilfældigt, at Østbirk bliver hjemsted for et kig ind i vindursproducentens historie. I sin tid var det her, stifteren Villum Kann Rasmussen grundlagde sin første egen produktion af ovenlysvinduer.

Det nye museum rummer blandt andet en særskilt udstilling med stifteren, men danner også rammerne om et moderne, interaktivt museum.

I en pressemeddelelse skriver Velux, at i stueetagen er udstillingen bygget op om tematiske øer, hvor man både digitalt og ved fysisk kan gå i dybden med vinduesproducentens historie – fx det store ålegilde, hvor ledergruppen i 1954 tog den afgørende beslutning om at overgå fra håndværk til industriel produktion.

Under taget i den ombyggede gård oplever man desuden, hvordan ovenlysvinduet har ændret mulighederne for beboelse.

Selvom Velux-museet fra 1. november kan glæde sig over at åbne museeet for offentligheden én dag i ugen, er der dog andre emner, der skaber uro hos vinduesproducenten. 

Velux har siden 2016 været en del af en større sag i retten, hvor en tidligere Velux-chef angiveligt har solgt fortrolige oplysninger til konkurrenten Fakro. Sagen har trukket ud, og man afventer stadig afhøring af centrale personer i sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109