23948sdkhjf

Amagers skibakke bliver dyrere end ventet

De fem ejerkommuner bag Amager Bakke må til lommerne

Der skal endnu flere skatteyderkroner på bordet, hvis den stærkt forsinkede skibakke på toppen af forbrændingsanlægget Amager Ressourcecenter skal blive færdig,

Det skriver DR P4 København.

Det spektakulære tagprojekt, der også omfatter en klatrevæg, en park og en café, er budgetteret til at koste 82,4 mio. kr. med lån fra fem ejer-kommuner og fire fonde.

Men få måneder før den officielle åbning beder Fonden Amager Bakke, der står for at etablere skibakken på toppen af det 85 meter høje anlæg, ejer-kommunerne om yderligere 8,9 mio. kr. til at færdiggøre projektet.

Store projekter har risici
Ifølge fondens direktør Patrik Gustavsson skyldes fordyrelsen blandt andet, at byggeriet af forbrændingsanlægget i sin tid blev forsinket, og at etableringen af selve skibakken har vist sig at være mere kompliceret end ventet.

- Vi er meget kede af det, men vi kan se, at det bliver lidt dyrere end vi havde forudset i 2013, siger Patrik Gustavsson.

Meldingen kommer efter flere år med skandalehistorier om Danmarkshistoriens dyreste affaldsforbrændingsanlæg. Anlægget er blandt andet blevet ramt af ekstraudgifter på grund af nedbrud, tekniske problemer og en fejlvurdering af, hvor mange tons affald anlægget kunne håndtere.

Patrik Gustavsson har dog svært ved at se, hvordan fonden kunne have undgået en budgetoverskridelse.

- Når du laver noget, der er så stort, ambitiøst og komplekst, er der en risiko for, at du undervejs bliver nødt til at ændre på dine løsninger for at få det til at fungere, siger direktøren.

Skaber utryghed
I Hvidovre Kommune har økonomiudvalget allerede anbefalet kommunalbestyrelsen at godkende det nye lån på 590.000 kroner. Dermed kan kommunens samlede lån komme op på 3,4 mio. kr. Men selvom Enhedslistens medlem af udvalget, Mogens Leo Hansen, har været med til at godkende lånet, er han langt fra tryg ved situationen.

- Jeg er utryg ved, om de kan finde ud af at administrere pengene ordentligt. De har lånt penge tidligere og er stadig ikke blevet færdige. Der har været så mange problemer med Amager Bakke. Det er skruen uden ende, siger han.

Han føler sig tvunget til at efterkomme låneanmodningen, fordi fonden vil få svært ved at tilbagebetale de eksisterende lån uden en færdig skibakke med betalende gæster.

- Det hele står og falder med, om vi vil låne flere penge til Amager Bakke. Vi ender med at få en masse penge i klemme, hvis projektet går ned, sige han til DR P4 København.
/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11