23948sdkhjf

63 millioner rejst på rekordtid: Eksklusive boliger bygges nu i Vedbæk

Nyt MT Højgaard-projekt på vej i historiske omgivelser

Finansieringen og byggetilladelsen er kommet på plads for boligprojektet Magdalene Parken i Vedbæk, som MT Højgaard skal være totalentreprenør på.

Projektet består af i alt 63 ejerboliger, og kapitalforvalterne Artha Holding fik rejst kapitalen til projektet i løbet af ganske få timer.

- Vi var klar over, at det var et attraktivt projekt, men jeg vil sige, at interessen har været overvældende. Det tog omkring to timer på telefonen med vores kunder at rejse det tocifrede millionbeløb, som projektet krævede. Omvendt er det sjældent, at en sådan arkitektonisk perle bliver udbudt, og med et ejendomsmarked som det nuværende er det med god grund, siger Jan Severin Sølbæk, der er administrerende direktør i Artha Holding.

Nybyggeri og renovering
Det er i historiske omgivelser, at de 63 eksklusive boliger nu opføres. Her blev opdragelseshjemmet Skovly opført i 1907, og disse bygninger renoveres og ombygges nu som en del af projektet.

Desuden tilføjes nye bygninger, så det nye Magdalene Parken, foruden hovedbygningen, kommer til at bestå af syv nye rækkehuse, to portnerboliger og fire nye palæer. Samlet bliver der 7.059 kvadratmeter boliger på den mere end 32.000 kvadratmeter store parklignende grund.

Stor respekt for områdets historie
MT Højgaard har udviklet projektet i tæt samarbejde med Arkitema Architects, ejendomsudvikleren Falk-Rønne & Kierkegaard og Rudersdal Kommune.

Ifølge projektudviklingsdirektør Torben Dahl fra MT Højgaard kræver det et særligt tæt samarbejde med myndigheder, naboer og andre interessenter, når man udvikler på særlige beliggenheder, som det er tilfældet ved det tidligere opdragelseshjem i Vedbæk.

- Vi begyndte allerede at tale med grundejeren Livsværk om projektet i 2013, og de lagde stor vægt på, at vi både håndterede processen og udviklede projektet på en sådan måde, at de kunne trække sig ud af området med god samvittighed. Den samme respekt for områdets historie og unikke kvaliteter gennemsyrede også Rudersdal Kommunes tilgang, så på den måde har grundejer, udvikler og myndighed været på linje helt fra starten, siger Torben Dahl

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14