23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lokale håndværkere bør ikke glemmes

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Fagentrepriserne er traditionelt de mindre håndværksvirksomheders favorit. For de har ofte hverken chance, kapacitet og økonomi til at vinde og håndtere en hoved- eller totalentreprise.

Derfor har både virksomheder og organisationer igennem årene da også slået på tromme for, at eksempelvis kommunerne udbyder langt mere byggeri som fagentrepriser, så flere af de lokale mindre byggevirksomheder har en chance for at byde på opgaverne.

I de tilfælde hvor kommuner køber håndværksydelser, hvor der ikke er udbudspligt, viser en ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen dog, at mange opgaver slet ikke når ud over kommunegrænsen. De udbyder heldigvis stadig i fagentrepriser, men ofte er det kun lokale håndværkere, som inviteres til at byde på opgaven.

Kommunernes udbudsstrategi må selvfølgelig aldrig begrænse konkurrencen. Det er der en fare for, hvis det konstant er et snævert felt, som får lov til at byde på disse ydelser. Det hæmmer både prisdannelsen og kvaliteten af det udførte arbejde.

Landets kommuner bør dog så vidt muligt fortsætte med at udbyde sine håndværksydelser i fagentrepriser. Det sikrer, at de mindre håndværksvirksomheder fortsat har en chance for at bygge for kommunerne. Men det understøtter også antallet af praktikpladser, som de mindre virksomheder traditionelt er gode til at udbyde.

Men flere virksomheder skal selvfølgelig bringes i spil til opgaverne, så kommunerne sikres det bedste og billigste byggeri på samme tid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14