23948sdkhjf

Arkil vinder anlægsopgave i Odense

Anlægsentreprenøren har vundet en entreprise på cirka 13.000 kvm, der kan danne grundlag for yderligere vækst på Fyn

Anlægsentreprenøren Arkil A/S har netop sat underskrift på anden etape af et byrumsprojekt i Odense, der forløber frem til 2021.

Arkil oplyser ikke pris på entreprisen, der indeholder belægnings- og byrumsarbejde, men det skulle være et af de største projekter, som entreprenørens Odense-afdeling har udført i sin tre år lange levetid.

- Opgaven for Odense Kommune er vigtig for os, da den er langvarig og giver os grobund for at cementere os yderligere i Odense og på Fyn de kommende år, udtaler afdelingschef Jannik B. Lund i en pressemeddelelse.

Nyt kvarter i Odense

Odense Kommune og Realdania gennemfører sammen et byomdannelsesprojekt af den firesporede Thomas B. Thriges Gade, der i fremtiden skal være byområde

Den nye bydel, som vokser frem, består primært af boliger, men også kontorer, butikker, kulturinstitutioner, restauranter og caféer

Der bygges 53.000 etagekvm fordelt på 3 kvar­terer med en samlet fordeling på cirka 65 procent boliger, 25 procent erhverv og 10 procent detailhandel

Bygherre på projektet er Odense Kommune og Realdania

Projektet er en del af omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, der er ved at blive forvandlet fra vej til ny bydel.

Arkil skal færdiggøre anlægget af byrummet omkring Skt. Albani Kirke, et område der kaldes "Ruinen" og et område ved Skt. Knuds Kirke.

Projektet, der blandt andet omfatter 1600 meter kloakering og 7000 kvm tegl og 6000 kvm granitbelægninger, løber over tre år. Herudover skal der etableres byrumsinventar såsom vandkunst, bænke og belysning.

Starter med kloakken
Jannik B. Lund ser frem til at arbejde på byrumsprojektet.

- Det første der skal ske er, at vi skal lave kloakeringsdelen. Det regner vi med at blive færdige med i år. Herefter følger et omfattende belægningsarbejde, som sammen med nye bænke, springvand og andet byrumsinventar skal ende med at fuldende nedlæggelsen af Thomas B. Thriges Vej og redefinere Odense, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424