23948sdkhjf

Køges enorme udviklingsprojekt får ny mand i spidsen

Tidligere borgmester i Odense Anker Boye tiltræder pr. 1. juli som ny bestyrelsesformand for byudviklingsselskabet Køge Kyst.

Anker Boye erstatter ejendomsrådgiver Steen Winther-Petersen, der fratræder på grund af kræftsygdom.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde med et af Danmarks store og visionære byudviklingsprojekter, hvor potentialet for tilflytning er stort, fordi Køge er en by i vækst, tæt på København og midt i et knudepunkt mellem jernbaner og motorveje. Samtidig er selve byen attraktiv med kysten, åen og den smukke middelalderbykerne, og den bliver endnu mere attraktiv med de nye bydele, der nu skyder op, siger Anker Boye i en pressemeddelelse.

Anker Boye har på det seneste foretaget et skift fra at være politiker på fuld tid til at engagere sig i byudvikling gennem bestyrelsesposter. På det seneste er han således trådt ind i bestyrelserne for Gartnerbyen i Odense og for FB Gruppen, der står bag udviklingen af en ny bydel på det gamle grønttorv i Valby.

Bestyrelsen for Køge Kyst består foruden formanden af repræsentanter for Køge Kysts to ejere. Fra Køge Kommune er det borgmester Marie Stærke og byrådsmedlemmerne Flemming Christensen og Mette Jorsø – og fra Realdania By & Byg er det adm. direktør Peter Cederfeld, vicedirektør Peter Kjølby og chefkonsulent Claus Ravn.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med Anker Boye, som bliver en stærk formand for Køge Kyst. Anker har stor erfaring og indsigt i de politiske og ledelsesmæssige aspekter, ligesom han har meget relevant erfaring fra byomdannelse i Odense midtby. Det er rigtig godt for det videre arbejde med at opfylde partnerskabets visioner for Køge Kyst, siger Peter Cederfeld.

Som bestyrelsesformand for Køge Kyst kommer Anker Boye til at arbejde løbende sammen med de ansatte i Køge Kysts projektorganisation, der ledes af projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158