23948sdkhjf

Vandkunsten vinder i Hvidovre

Nyt kulturcentrum til 70 millioner på vej i bymidten

Det bliver tegnestuen Vandkunsten, der skal tegne det nye kulturcenter, som i løbet af de kommende år skal opføres i Hvidovre Bymidte.

Det blev afsløret onsdag den 20. juni på Hvidovre Rådhus, hvor borgmester Helle Adelborg roste konkurrencedeltagerne for en række fine bud på det kommende teater- og kulturhus, der tager afsæt i en omdannelse af det gamle foreningshus Risbjerggård fra omkring år 1800.

FAKTA

Vinderforslaget i konkurrencen om et nyt teater- og kulturhus i Hvidovre er udarbejdet af:

Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Orbicon, AIX Arkitekter AB.

I alt 35 hold anmodede om prækvalifikation til arkitektkonkurrencen, hvor fem blev udvalgt.

De øvrige hold var anført af henholdsvis Primus Arkitekter, 3XN, Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Cubo Arkitekter.

- Det er en hård nød at knække, og I er hver især kommet med gode bud på den del af opgaven. Vi har dog peget på Vandkunstens projekt som vinder, og med dét vil alle - både brugere og publikum, børn, voksne og ældre kunne have samvær og fællesskab til alle tider og på nye måder i et hus, som Hvidovre vil få stor glæde af mange år frem, sagde borgmesteren.

Vandkunstens projekt består af fire bygninger i forskellig størrelse, der bygges sammen med forhuset til det gamle Risbjerggård. I forhuset placeres et spisested, mens der i de øvrige bygninger indrettes aktivitetsrum, møde- og foreningslokaler, teatersal og -værksted, der bindes sammen af et orangeri omkring en cirkulær plads.

- Det er en bærende præmis i forslaget, at kulturhuset åbner sig mod borgerne og byen på forskellig måde og mod alle verdenshjørner, siger partner hos Vandkunsten, Flemming Ibsen, og pointerer, at opdelingen i mindre enheder sker for at tilpasse byggeriet til både rådhus og villaområde.

I løbet af efteråret vil arbejdet med projekteringen af det nye kulturcentrum gå i gang, og i den proces kan der blive foretaget mindre justeringer i projektet. Det er planen, at kulturcenteret i Hvidovre Bymidte vil blive indviet i foråret 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11