23948sdkhjf

Mere byggeri på Godsbanen: Karré og højhus på vej

Endnu et byggeri er på vej til det tidligere godsbaneareal, hvor Boligforeningen Ringgården tidligere i dag offentliggjorde planerne for et nyt boligbyggeri.

Det er Magistraten i Aarhus Kommune, som netop har nikket ja til en plan om at bygge en karré og et højhus med i alt 350 ungdoms- og kollegieboliger.

- Det er helt unikt, at vi kan opføre så mange ungdomsboliger centralt i Aarhus. Vi er en stor studieby og skal kunne huse de mange studerende, der hvert år kommer til Aarhus. Med Godsbanekollegiet kan vi tilbyde nogle meget attraktive boliger tæt på uddannelsesinstitutionerne, byen, åen og Den Grønne Kile, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Arbejdernes Andels Boligforening og Kollegiekontoret står bag projektet, som skal opføres i op til 13 etager.

Godsbanekollegiet er det foreløbige navn på det 14.400 kvadratmeter store nybyggeri, der er tegnet af Kjaer og Richter i samarbejde med landskabsarkitekterne Opland og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma. Dansk Boligbyg er totalentreprenør.

Projektet lægger sig op ad udviklingsplanen for Godsbanen, som blandt andet fastsætter de overordnede rammer for beplantning, håndtering af regnvand, trafikafvikling og udendørs opholdsrum i området. Udviklingsplanen skal sikre, at Godsbaneområdet bliver et varieret bykvarter med boliger og erhverv, samtidig med at det unikke og kreative kulturmiljø bliver bevaret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141