23948sdkhjf

Vejdirektoratet indleder vvm-undersøgelser

Udbygningen af den trafikerede E45 fortsætter med tre delstrækninger

Motorvejen E45 er en af Danmarks mest travle motorveje og rygraden i den jyske nord-syd transportkorridor. Store dele af strækningen oplever i dag trængselsproblemer, og med den forventede stigning i trafikken i fremtiden kan E45 blive en trafikal flaskehals.

I Finansloven for 2018 blev det besluttet at sætte vvm-undersøgelser for udbygning af E45 Østjyske Motorvej mellem Vejle og Randers N i gang.

I vvm-undersøgelserne bliver støjgener, natur og miljø undersøgt, og det klarlægges, hvordan en udbygning af motorvejen vil påvirke miljøet. Som del af undersøgelsen indgår ligeledes vurderinger af forskellige løsningsforslag.

Som en indledning på VVM-undersøgelserne har blandt andet borgere, trafikanter og interesseorganisationer mulighed for at komme med ideer, forslag og synspunkter i en offentlig idé- og forslagsfase. Indkomne ideer og forslag vurderes og kan inddrages i Vejdirektoratets videre arbejde.

- Nu går vi i gang med vvm-undersøgelserne på E45, og vi håber, at rigtig mange borgere, virksomheder og interesseorganisationer har lyst til at bidrage med forslag og ideer, siger Jacob Pryds Winkel, der er projektleder på undersøgelsesstrækningen fra Vejle til Skanderborg S, som er den ene af tre delstrækninger.

Forslag og ideer kan blandt andet ske via en række lokale borgermøder, som Vejdirektoratet afholder.

Høring i 2020
Idé- og forslagsfasen for to af projekterne er i gang nu. Den sidste igangsættes i august 2018.

VVM-undersøgelserne forventes at vare i cirka to år. Den afsluttende høring forventes afholdt i foråret 2020, hvor der også afholdes borgermøder. Herefter kan en indstilling om projekterne udarbejdes med henblik på en politisk drøftelse og beslutning.

Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udbygge strækningen mellem Skanderborg S-Aarhus S til seks spor. Den er klar på mandag. brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125