23948sdkhjf

Modulbygger kigger i bakspejlet: Det var som et granatchok

BM Byggeindustri er på vej tilbage mod det velkendte niveau efter et 2016/17-regnskab, som bød på det første underskud i virksomhedens knap 40-årige historie

Dyrt købte lærepenge. Sådan beskriver medindehaver Tom Mikkelsen den proces, BM Byggeindustri har brugt de sidste par år på at gennemgå.

- Det var som et granatchok, men nu er der ro på igen. Folk kan arbejde fra klokken 7 til 16, og alle ved, hvad deres opgave er.

Modulbyggeren fra Hobro har altid formået at tjene fornuftigt på aktiviteterne, som især i løbet af de senere år har været stigende. Men i det seneste regnskabsår gik det galt. Med et negativt resultat efter skat på 17,6 mio. kr. leverede BM Byggeindustri virksomhedens hidtil eneste underskud med et brag.

- Tingene gik for stærkt, og vi bevægede os for langt væk fra vores komfortzone og kernekompetencer. Der blev bygget en ny hal og ansat mere end 100 nye folk plus et større antal lejede ansatte. Blandet sammen med en kompleksitet af ordrer, vi ikke var vant til, skabte det store udfordringer, siger Tom Mikkelsen i dag om forløbet.

Trækker i en anden retning
Efter den globale krise er BM Byggeindustri populært sagt vokset fra at være en mindre aktør i segmentet af mellemstore virksomheder til at ligge midt i samme felt. Processen har været langvarig, og selv om Tom Mikkelsen mener, at BM Byggeindustri i dag har "rygraden på plads", så er den nordjyske virksomhed endnu ikke i mål.

- Der er mange ting, vi i ledergruppen stadig gerne vil have ind på rygraden af folk her, men det er en proces, der tager lang tid og som ikke kommer over natten.

- For fem-seks år siden var vi ikke større, end at det hele gik, som det plejede. Og selv om vi stadig skal have en flad struktur og en kultur, hvor vi hygger os, har vi samtidig indset, at vi er nødt til at have mere struktur og flere procedurer. Så uden at der skal ændres en masse ved den enkelte medarbejder, er vi ved at trække skibet en lille smule i en anden retning.

Mere kontrol med tingene
Når industriferien indledes, har BM Byggeindustri oprustet med en ny mand til tegnestuen foruden en byggeleder samt en entrepriseleder.

Derudover omorganiserer virksomheden sig en smule i salgsafdelingen.

- Vi bygger på de steder, hvor vi har været sårbare. Derfor har vi omstruktureret os nu i en grad, så det passer meget bedre, siger Tom Mikkelsen, som også har oprustet på øverste niveau, hvor han selv er en del af en seks mand stor ledergruppe.

- Vi har altid uddelegeret opgaverne. Det gør vi sådan set stadig, men i dag har vi bare en mere overordnet kontrol med tingene.

Læs ogsåVi laver overskud i år og Millionlån øger egenkapitalen

Jubilæum markerer generationsskifte
Ifølge Erhvervsstyrelsen er Tom Mikkelsen i dag adm. direktør i BM Byggeindustri.
I virksomheden er opfattelsen dog snarere, at han udgør direktionen i kompagniskab med faderen Poul Mikkelsen, frem mod november, hvor BM Byggeindustri kan fejre sit 40 års jubilæum.
Herefter overgår Poul Mikkelsen til posten som bestyrelsesformand, og selv om han fortsat vil have sin daglige gang i BM Byggeindustri, bliver det i færre timer end hidtil.
BM Byggeindustri fejrer 40 års jubilæet med både reception og fest i begyndelsen af november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14