23948sdkhjf

Ejendomsgigant klar med stort Odense-projekt

Til august stikkes spaden i jorden til et bydelsprojekt, hvor første etape alene løber op i omkring en halv milliard.

Et udviklingsprojekt i milliardklassen er på vej i området ved Syddansk Universitet og Nyt OUH, hvor Odense Kommune netop har givet grønt lys til en plan, som Barfoed Group har arbejdet på gennem flere år.

Munkebjerg Park hedder området, hvor Barfoed Group tilbage i 2010 opførte de første 188 lejeboliger. Går alt efter planen, vil Munkebjerg Park om 4-5 år være vokset med yderligere 50.000 kvm boliger samt 15.000 kvm til kontorer, fitness, detailhandel, hotel og institutioner.

I første omgang opfører Barfoed Group efter sommerferien i alt cirka 20.000 kvm bolig- og erhvervslejemål til egen portefølje til en værdi af 475-500 mio. kr.

- Vi har sammen med dygtige rådgivere og Odense Kommune arbejdet længe på denne lokalplan og hele udviklingen af området og bydelen, og det er for Barfoed Group en stor opgave, som vi glæder meget til at komme i gang med, siger koncerndirektør Frederik Barfoed i en pressemeddelelse.

En anden retning
Den nye lokalplan vil tilføre området 7-800 nye boliger i op til 10 etager. Boligerne vil ifølge Barfoed Group blive bygget i høj bygningsmæssig kvalitet med en spændende indretning, og til de fleste vil der være minimum to store altaner.

Grunden, der ligger på hjørnet af Niels Bohrs Allé og Munkebjergvej, har et areal på 125.000 kvm, og dermed udvikles Munkebjerg Park med bebyggelsesprocent på blot cirka 60 pct.

- Vi har valgt en anden retning i forhold til de mange andre byggerier, som i disse år opføres i Odense Kommune, hvor man mange steder bygger ekstremt tæt og i en, til tider, meget ordinær arkitektur uden meget sjæl og passion fra bygherren, siger Frederik Barfoed, der understreger, at det er et vigtigt fokus for projektet at skabe et rekreativt udemiljø med mange aktivitetsmuligheder.

- Derfor anlægger vi blandt andet en sø mere med terrasser langs søen og en masse gratis muligheder for vores beboere, så de på Munkebjerg Park kan leve et aktivt udeliv lige uden for deres hoveddør, siger han.

Stor interesse for erhvervslejemål
Både boliger og erhverv tegnes af arkitektfirmaet Juul & Frost, som Barfoed Group gennem mange år har haft et tæt samarbejde med. Juul & Frost var også arkitekten bag de 188 lejeboliger, som Barfoed Group opførte langs Niels Bohrs Allé for otte år siden.

Etapen, som igangsættes til august, omfatter 145 boliger i størrelser fra 60 til 160 kvm med hovedvægt på boliger mellem 80 og 110 kvm. Desuden opføres 6.500 kvm til kontorer og dagligvareforretning på det meget synlige hjørne mellem Niels Bohrs Alle og Munkebjergvej.

Ifølge Barfoed Group er interessen for erhvervslejemålene ”meget stor”, og selskabet forhandler aktuelt med ”meget stærke lejere”. Navnene på de kommende lejere forventes offentliggjort henover sommeren.

- Det er for virksomheden og familien en vigtig milepæl i virksomhedens snart 100-årige historie. Og det at udvikle en hel bydel på den måde er for os, vores dygtige medarbejdere og alle de tilknyttede samarbejdspartnere en fantastisk oplevelse, som kun bliver større hver dag i takt med, at projektet skrider frem, siger Frederik Barfoed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14