23948sdkhjf

Rockwool lever op til forventningerne

Isoleringsproducenten bekræfter med sit regnskab for første kvartal de foreløbige tal, som blev offentliggjort i starten af maj.

Rockwool lever op til den opjustering, som isoleringsproducenten selv offentliggjorde i starten af maj. Regnskabet for første kvartal viser en omsætning på €603 mio. mod €534 mio. i den tilsvarende periode året før. Det svarer til en stigning på 13 procent.

- I kvartalet bidrog både mængder og salgspriser til vækst i omsætningen. En fornuftig inflation af salgspriser sammenholdt med fortsatte produktivitetsforbedringer opvejede højere råvareomkostninger, skriver Rockwool i kvartalrapporten.

Her fremgår det, at Rockwool leverer fremgangen på trods af, at valutamodvind barberede 3,6 procentpoint af omsætningen.

Europa rykker
Rockwool har samtidig øget overskuddet. Således steg nettoresultatet i kvartalet til €54 mio. fra €32 mio. i samme periode sidste år.

- Den solide præstation i første kvartal skyldes især en stigende efterspørgsel efter vores brandsikre isoleringsprodukter såvel som vores fokus på produktivitetsforbedringer og priser, siger CEO Jens Birgersson, som især fremhæver salget i Europa.

I Vesteuropa er salget steget med 18,4 procent sammenlignet med året før, mens stigningen lyder på 20,4 procent for Østeuropa.

- Rockwool har nydt godt af et favorabelt forretningsmiljø i byggesektoren i Europa og Nordamerika, hvor der er opnået sunde resultater i specielt segmenterne for flade tage og facader, skriver Rockwool i rapporten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14