23948sdkhjf

Tocifret millionunderskud i JFP

- Det er dyrt købte erfaringer, erkender direktør efter historisk underskud.

De senere års markante vækst har kostet et stort millionbeløb på bundlinjen hos Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP).

Det netop offentliggjorte 2017-regnskab viser et underskud efter skat på hele 39,9 mio. kroner. Det er første gang nogensinde, at der er røde tal hos JFP, som har været en del af byggebranchen siden 1972.

Samtidig falder omsætningen med mere end 30 procent – efter at have passeret milliardgrænsen i 2016.

- Medio på året måtte vi erkende, at vi i Jylland ville få et omsætningsudfald i størrelsesorden 300 mio. kroner. Vi vandt ’sølvmedaljer’ i en lang række projekter, og vi havde flere sager, som ikke blev til noget af politiske årsager, siger administrerende direktør Jesper Friis Poulsen og pointerer, at man, trods den lavere aktivitet, valgte at fastholde medarbejderstaben, hvilket har kostet på bundlinjen.

- Det gik simpelthen for stærkt
JFP-direktøren varslede allerede i november et forestående underskud. Som forklaring pegede han først og fremmest på virksomhedens sjællandske forretning, hvor flere projekter var kørt af sporet. Det kostede blandt andet Niels Henrik Andersen jobbet som afdelingsdirektør.

- Det gik simpelthen for stærkt, erkender Jesper Friis Poulsen med henvisning til JFP’s første sjællandske kontrakter fra 2014 og 2015.

- På et boligprojekt leverede vores københavnske underentreprenører en ikke acceptabel kvalitet. Da de efterfølgende ikke formåede at udbedre fejlene, valgte vi selv at gøre det, forklarer Jesper Friis Poulsen om et byggeri i Valby, der endte med at koste JFP et tocifret millionbeløb.

- Men det er også vores skyld, fordi vi ikke har holdt godt nok øje med vores underentreprenører. Derfor har vi været nødt til at kigge på vores organisation, og de folk, vi står med i dag, er dem, vi vil satse på i fremtiden, siger Jesper Friis Poulsen.

Kommer aldrig til at ske igen
I slutningen af 2017 ændrede således JFP hele det øverste ledelseslag i sin sjællandske afdeling, og hentede Henrik Bendsen ind som ny regionsdirektør.

Samtidig er der sat øget fokus på træning og implementering af processer for projekt- og risikostyring. Det har rettet op på tingene, forsikrer Jesper Friis Poulsen:

- Det her kommer aldrig til at ske igen. Vi har været igennem en hård periode med oprydning, men nu ser vi fremad med optimisme. Det har været dyrt købte erfaringer, men der er stadig masser af muligheder for os, siger han.

Sorte tal i 2018
Det sidste af de problemramte sjællandske projekter afsluttes i 2018 og kommer til at påvirke indtjeningen i indeværende regnskabsår.

Konkret forventer JFP i 2018 et overskud på 10-15 mio. kroner efter skat og en omsætning, der er højere end i 2017. Men ikke så høj som i 2016.

- Vi retter fokus på forretningen og har ikke travlt. Vi skal gøre det på den rigtige måde og have organisationen med, siger han.

JFP har flere store projekter i ordrebogen. Blandt andet skal virksomheden i joint venture med tyske Max Bögl opføre 786 ungdomsboligerPlantedirektoratets tidligere adresse i Lyngby. Og i Aarhus vandt JFP i februar sin hidtil største kontrakt – som entreprenør på Olav de Lindes eksklusive Ship-projekt ved Lystbådehavnen.

Jørgen Friis Poulsen A/S
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 704,2 1.027,4
Resultat af primær drift -51,6 40,5
Resultat før skat -51,5 41,0
Årets resultat -39,9 32,6
Balancesum 187,3 315,2
Egenkapital 55,7 115,7
Antal ansatte 80 76
Regnskabsåret dækker perioden 1. januar-31. december.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188