23948sdkhjf

Ny politiskole i udbud til sommer

Tidligere i denne måned blev Egil Rasmussen A/S og Mobilhouse A/S valgt som hovedentreprenør på byggeriet af midlertidige faciliteter til den nye vestdanske politiuddannelse.

På Ryes Kasserne i Fredericia skal et cirka 4.500 kvadratmeter stort pavillonbyggeri stå klar til brug for Rigspolitiet til september.

Sideløbende arbejder Bygningsstyrelsen sammen med rådgiverne Erik Arkitekter og Norconsult på at forberede udbuddet af en ny permanent politiskole i de bygninger, som tidligere husede sygeplejeuddannelsen i Vejle.

Den permanente politiskole skulle oprindeligt have stået klar i år, men er undervejs blevet udskudt og forventes nu klar i efteråret 2020.

Kontorchef Rasmus Jessing fra Bygningsstyrelsen fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at udbudsmaterialet vil være klar omkring sommer, hvorefter kontrakten med den vindende entreprenør forventes indgået omkring årsskiftet.

- Udbudsprocessen er relativt lang, for der er en del juridiske formalia, som skal overholdes. Så det tager seks til syv måneder, før vi indgår kontrakt med en entreprenør, siger han til avisen.

Renovering og nybyggeri
Bygningsstyrelsen indgik i juni sidste år totalrådgiverkontrakt med det daværende KPF Arkitekter, som siden er blevet til Erik Arkitekter, og Norconsult. Det skete via Bygningsstyrelsens rammeaftale om rådgivningsopgaver i Vestdanmark.

Der er efterfølgende udviklet et projekt, som både omfatter renovering og ombygning af de eksisterende bygninger samt et cirka 9.500 kvadratmeter nybyggeri. Dermed får skolen et samlet areal på cirka 20.000 kvadratmeter.

Den nye politiskole indrettes med klasselokaler, træningsrum, auditorium, idrætssal og et stort, samlende atrium, hvor kantine og opholdsarealer placeres. Der indrettes også værelser til overnatning i forbindelse med efter- og videreuddannelse samt et personale- og administrationsafsnit.

Udenfor i de grønne omgivelser etableres løbebaner og træningsfaciliteter samt et afgrænset område til politiets køretøjer. Herudover opføres faciliteter til simulerede træningsforløb både indendørs og udendørs.

Der er afsat lige over en halv milliard kroner til projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.626