23948sdkhjf

Ny formand for Danske Arkitektvirksomheder: Vi løser mange samfundsudfordringer

Der er brug for at få sat fokus på at tænke langsigtet i byggeriet, siger den nyvalgte formand Katja Vilfort

Katja Viltoft, arkitekt og partner hos JJW Arkitekter, blev i går ved brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheders ordinære generalforsamling valgt til ny formand for bestyrelsen.

Hun overtager hvervet fra Kolja Nielsen, Cebra, der har været formand siden 2014

Med hende ved roret får branchen, ifølge direktør Lene Espersen, en ukuelig optimist, der brænder for arkitektur og bedre vilkår for tegnestuerne.

En afgørende rolle
Selv er Katja Viltoft både glad og beæret over, at Danske Arks medlemmer har valgt hende som formand.

- Arkitektvirksomhederne spiller en afgørende rolle i forhold til at løse mange af de udfordringer, vi står overfor som samfund. Der er i dén grad brug for at få sat fokus på at tænke langsigtet i byggeriet. Vi skal synliggøre den værdiskabelse som god arkitektur kan generere både miljømæssigt, økonomisk og socialt, siger Katja Viltoft.

Hun er vokset op i Aalborg og har senest som kreativ direktør og partneransvarlig for JJW Arkitekters afdeling for læring og kultur været vant til at tænke i andre baner, ikke mindst i forhold til cirkulær økonomi og cradle-to-cradle-principperne.

De bedste rammer
Det er blandt andet sket med projektet for Katrinedals Skole, der er et bæredygtigt foregangsprojekt, hvor man har genanvendt tegl fra Bispebjerg Hospital til de nye bygninger.

Som bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder kommer hun til at arbejde aktivt for at synliggøre arkitekterhvervet og skabe de bedste rammer for at drive arkitektvirksomhed i Danmark.

Det skal hun gøre i tæt samarbejde med den øvrige bestyrelse og brancheorganisationens direktør Lene Espersen.

- Med Katja Viltoft i formandsstolen og ved roret får vi en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde der brænder for at skabe bedre vilkår for arkitektvirksomhederne - og som finder løsninger via dialog og samarbejde, siger Lene Espersen.

- Det er et stort plus for en branche, hvor vi selvfølgelig har behov for at tale vores egen sag, men hvor vi ofte står stærkest, når vi indgår alliancer og samarbejder med byggeriets øvrige aktører, tilføjer Lene Espersen om den nye bestyrelsesformand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375