23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet tager sagen i egen hånd

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Den bæredygtige omstilling er højtprioriteret i den danske bygge- og anlægsbranche, og Danmark kan bryste sig af at være et af de førende lande på området.

Iagttagere mener dog, at der har været et for ensidigt fokus på energiforbruget og CO2-udslippet i byggeriet og ikke så meget på materiale- og ressourceforbruget i hele bygningens levetid.

Det nuværende bygningsreglement ser da heller ikke ud til at være fulgt med tiden. Ifølge en ny rapport giver bæredygtighedscertificeringen Dgnb det nuværende bygningsreglement BR18 baghjul, når det gælder krav til bæredygtighed. Bygherrerne får altså et mere "grønt" byggeri ved at følge bæredygtighedscertificeringerne frem for at følge den gældende lovgivning.

Ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA Ejendomme kaldte det i gårsdagens avis "beskæmmende" og "en øjenåbner", hvor lidt man får på bæredygtighedsregnskabet, hvis man kun følger det nuværende bygningsreglement, som trådte i kraft den 1. januar 2018.

Når man nu havde chancen, virker det da også mærkeligt, at bygningsreglementet ikke for alvor blev up to date med skærpede krav til bæredygtighed.

Derfor bør man da også kun rose bygherrer og byggeriets øvrige parter, hvis de tager sagen i egen hånd og vælger at lade deres nybyggerier opføre efter de efterhånden mange bæredygtighedscertificeringer, der er på markedet. Det sikrer en dansk bygningsmasse med et fornuftigt bæredygtigt sigte, som sikrer et fornuftigt forbrug af ressourcer og energi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094