23948sdkhjf

Danmarks største arkitektfirma satser på træbyggeri

Førende aktører på tværs af byggebranchen ser et stort potentiale i at bygge med træ i Danmark, men manglende viden og erfaring er en barriere.

Det forsøger Arkitema nu at gøre noget ved. Landets største arkitektfirma har etableret forretningsområdet Arkitema Timber med målet om at udvikle flere byggerier i træ og dele viden med både kolleger og kunder.

Projektleder for det nye initiativ bliver Arkitemas svenske bæredygtighedsspecialist, Daniela Grotenfelt, og planen er, at der i første omgang kommer til at sidde 2-3 medarbejdere i hvert land, som vil koordinere arbejdet. Det skal sikre, at viden kommer rundt til alle kontorer.

- Antallet af medarbejdere, der arbejder med Arkitema Timber, kommer helt til at afhænge af, hvor mange projekter vi arbejder med i træ. Og her er målet jo at komme til at lave mange flere projekter i fremtiden, oplyser kommunikationsrådgiver i Arkitema, Peder Færch Grønfeldt.

Stærke samarbejdspartnere
Baggrunden for Arkitemas satsning er en voksende efterspørgsel på arkitekter med kompetencer inden for trækonstruktion.

Som en del af afsættet har det danske arkitektfirma indledt samarbejder med to tunge aktører inden for træbyggeri i Sverige; brancheorganisationen Svenskt Trä samt udviklingsselskabet Folkhem Trä. Sidstnævnte samarbejder Arkitema i forvejen med på flere boligprojekter; blandt andet i Uppsala og Ör, Sundbyberg ved Stockholm.

Det er ikke kun i Sverige, at Arkitema arbejder med træbyggeri. På hjemmebanen i Danmark vandt Arkitema i december måned konkurrencen om en ny folkeskole i Sønder Otting i Haderslev Kommune. Skolen får plads til 500 elever og bliver, som et af de første skolebyggerier i Danmark, opført i træ. I Norge arbejder Arkitema også med et skolebyggeri i træ; nemlig Tiller Videregående Skole i Trondheim.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11