23948sdkhjf

Officielt: Vejdirektoratet overtager fire store byggerier

Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen besluttede i november at flytte ansvaret for en række store byggeprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet.

Overflytningen blev i sidste uge en realitet, da Folketingets Finansudvalg torsdag tilsluttede sig planen. Dermed overtager Vejdirektoratet nu styringen af Niels Bohr Science Center og Statens Naturhistoriske Museum samt to byggerier ved Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på henholdsvis Aalborg Universitet og Syddansk Universitet i Odense.

- Overflytningen betyder, at ansvaret for projekternes gennemførelse overgår til Vejdirektoratet, der vil varetage rollen som bygherre på projekterne. I den forbindelse udlånes endvidere en række medarbejdere fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet. Vejdirektoratets ansvar vil udelukkende være gennemførelse af projekterne. Den efterfølgende drift varetages fortsat af Bygningsstyrelsen, skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i det Aktstykke, som finansudvalget nu har godkendt.

Beslutningen om at flytte projekterne blev truffet som en konsekvens af problematiske projektforløb med voldsomme budgetoverskridelser. Blandt andet fremgår det af en rapport fra Ernst & Young, at Niels Bohr Bygningen kommer til at koste 2,9 mia. kroner inklusiv reserver, hvilket er en næsten 80 procents forøgelse af de 1,6 mia. kroner i det oprindelige budget.

Oprindeligt var der fem projekter på Ole Birk Olesens liste, men i sidste ende har man valgt at lade Bartholin og Health-komplekset ved Aarhus Universitet blive hos Bygningsstyrelsen. Ministeriet har tidligere over for Licitationen forklaret dette med, "at byggeriet er meget langt fremskredent med forventet ibrugtagning medio 2018".

Som følge af sagen – og rapporten fra konsulentfirmaet Ernst & Young – fratrådte Gyrithe Saltorp sin stilling som adm. direktør for Bygningsstyrelsen. Afløseren hedder Rasmus Brandt Lassen og tiltræder den 1. april. Han kommer fra en stilling som byggechef i Københavns Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471