23948sdkhjf

Ny bydel får rød promenade og grøn bypark

Vinderprojekt i konkurrence om byrum på Slagteriet i Holstebro er fundet.

Da Danish Crown i 2009 lukkede slagteriet i Holstebro, efterlod det et ni hektar stort og råt industriområde med stalde, slagtegange, frysehaller og kontorer.

Holstebro Kommune besluttede efterfølgende at omdanne arealet til en ny bydel med over 80.000 kvadratmeter bebyggelse, og siden september sidste år har tre hold af arkitekter og ingeniører arbejdet med forslag til, hvordan byrummene i den nye bydel skal se ud.

Nu er vinderen fundet, og det bliver BOGL Arkitekter i samarbejde med Lendager Group, SlothMøller og Knud Aarup Kappel, der skal være med til at gøre Slagteriet til et vellykket og sammenhængende byområde.

Projektet "Slagteriet - Let´s meet!" indeholder blandt andet en gennemgående rød promenade, en grøn bypark, som binder Slagteriet sammen med VIA University College, en række pladser til aktiviteter samt forslag til Slagteriets koblinger til resten af Holstebro.

- Med dette projekt får Slagteriet og Holstebro et stærkt udgangspunkt for at fortsætte udviklingen af en ny og spændende bydel. Projektet opfylder på overbevisende måde ønsket om et helhedsgreb, der tager udgangspunkt i de aktiviteter, der allerede findes på Slagteriet og samtidig giver kommende investorer og beboere en smuk ramme at se sig ind i, siger borgmester H.C. Østerby i forbindelse med offentliggørelsen, som fandt sted onsdag eftermiddag hos Kulturdivisionen på Slagteriet.

Dommerkomitéen roser projektet for "at det tydeligt udpeger tre kraftcentre, hvorfra områdets energi skal udspringe i fremtiden, og at promenaden elegant og funktionelt hægter det hele sammen. Promenaden bliver både projektets rygrad og hovedarterie, og den skaber med sit forløb en rumlig dynamik gennem hele parken."

De tre teams i konkurrencen

Bogl Arkitekter
Lendager Group
Knud Aarup Kappel
SlothMøller

Jaja Architects
GHB Landskabsarkitekter
Superflex
Moe

Møller & Grønborg
Keingart Arkitekter
In situ
Second City
Viggo Madsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13