23948sdkhjf

Baksehold fra BMS flytter 50 meter høj kran stående

Efterhånden som et byggeri skrider fremad, er der behov for at få løftet tunge byrder et nyt sted på byggepladsen.

Derfor må byggekraner af og til flyttes, og på Valby Maskinfabrik flyttede man for nylig en Potain MD365 på 185 tons og cirka 50 meters højde – uden at tage kranen ned.

- Når vi normalt piller en kran ned og sætter den op igen, er den ude af drift seks-otte dage, mens vi på denne måde kan nøjes med af tage den ud af drift ca. 2½ dag. Det betyder meget for driften af byggepladsen og sparer mange penge for de involverede, siger Carsten Vad fra Ajos, der er officiel forhandler af Potain-kraner på det danske marked.

Det var BMS, der, i stedet for at møde op med en mobilkran, stillede med sit såkaldte ’baksehold’, som er vant til blandt andet at flytte broer.

- Det er klart, at en kran skal løftes meget langsomt og ensartet. Et lille udsving ved jorden kan hurtigt blive til flere meters udsving i 50 meters højde. BMS har en gruppe medarbejdere og noget udstyr, som er målrettet denne type opgaver, og de har rutinen, så vi anvender deres ekspertise frem for at opbygge den selv, fortæller Carsten Vad.

Blandt BMS’ udstyr er dunkrafte med en samlet kapacitet på 5.000 tons foruden meget andet specialudstyr til at flytte eksempelvis maskindele, broer og vindmøller – og altså nu opretstående byggekraner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126