23948sdkhjf

NCC køber Jakobsen & Blindkilde

Jakobsen & Blindkilde

Jakobsen & Blindkilde dækker hele landet, men har historisk haft flest opgaver i Jylland, hvor hovedkontoret ligger i Aulum mellem Holstebro og Herning

Firmaet er etableret i 1971 og udfører erhvervsbyggeri i total- og hovedentreprise over hele Danmark med egenproduktion af jord-, kloak- og betonarbejde

Et eksempel på et nyere projekt er opførslen af det nye museumscenter i Blåvand, Tirpitz, der er tegnet af Bjarke Ingels’ tegnestue, BIG

Firmaet beskæftiger 75 medarbejdere og omsætter for cirka 350 mio. kroner

Entreprenørkoncernen NCC, der er landets tredjestørste målt på omsætning, overtager entreprenørfirmaet Jakobsen & Blindkilde A/S fra Aulum i Midtjylland med 75 ansatte.

Overtagelsen forventes at ske pr. 1. april 2018. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

- Vi er to velkørende virksomheder, der nu går sammen for at skabe endnu større værdi for hinanden, vores medarbejdere og kunder. Byggebranchen er præget af store forandringer i disse år og denne handel er udtryk for, at vi ønsker at være aktive i den konsolidering, der sker, siger direktør Palle Bjerre Ramussen fra NCC Danmark.

Flere jyske muskler
Fra NCC lyder det, at koncernen får et stærkere fodfæste først og fremmest i Jylland, men også i resten af landet. Handlen giver desuden adgang til nye strategisk interessante områder indenfor tekniske anlæg og naturgenopretning, hvor Jakobsen & Blindkilde ifølge NCC er markedsledende.

"Mens NCC især vokser geografisk, bliver Jakobsen & Blindkilde en del af den større NCC-familie, der giver adgang til yderligere vækst og mulighed for at trække på stærke kompetencer indenfor projektdesign og digitalisering", skriver NCC.

Beholder navn
Jakobsen & Blindkilde beholder sit navn og bliver et selvstændigt datterselskab i NCC. De fire ejere, der i dag driver virksomheden i Aulum, fortsætter i firmaet med direktør Esben Pedersen som daglig leder. Firmaet beskæftiger 75 medarbejdere og omsætter for cirka 350 mio. kroner. Med handlen vil NCC’s forretning i Jylland vokse med omkring en tredjedel.

I Danmark beskæftiger svenskejede NCC 2300 medarbejdere. Den danske omsætning var i 2016 på 5,5 mia. kroner.

Overtagelsen forventes som nævnt at træde i kraft pr. 1. april 2018, men den er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Parterne har aftalt ikke at oplyse købesummen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157