23948sdkhjf

400 meter kryds og tværs

De første bogstaver er lagt til Vejles nye kunstfortov, der skal skabe oplevelser langt Supercykelstien, som løber gennem byen
Flere end 11.000 bogstaver vil blive spredt langs hele nordsiden af den nyrenoverede gade Flegmade i Vejle. Bogstaverne danner en række citater og er en del af et helt unikt kunstfortov – én lang kryds og tværs, som løber side om side med Vejles nye Supercykelsti.
Det er billedkunstner Anders Bonnesen, der har udtænkt hele fortovet, som brolæggere i de kommende måneder vil lægge gennem hele gaden.
– Det er første gang, jeg er med til at lave så stort et værk. Det er både nervepirrende og enormt tilfredsstillende at skulle lave noget, der både er kunst og skal integreres i folks liv. Det er fedt, fordi det ikke bare skal ”stå ovre i hjørnet og være kunst”, siger Anders Bonnesen i en pressemeddelelse.

Litterære citater

Fortovet bygges op af litterære citater om det at bevæge sig fra sted til sted.
I disse dage er brolæggerne i fuld gang med at lægge et prøvefelt på omkring 50 m2 foran Vejle Kunstmuseum, som har deltaget i processen helt fra begyndelsen.
Og museumsinspektøren glæder sig over, at museet nu bliver åbnet ud mod Flegmade:
– Det er fedt at få adgang til et monumentalt kunstværk, som bliver en del af folks hverdagsliv. Det er helt fantastisk at se, hvordan det er lykkedes at få integreret kunsten i anlægsværket i den tidlige fase, og jeg glæder mig helt vildt til at begynde at arbejde med kunstværket sammen med byens børn og unge, siger Marie Dufresne.
Flegmades etape på Vejles nye Supercykelsti forventet at ligge færdig i slutningen af april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172