23948sdkhjf

Kæmpe byfornyelse på vej: Nu vil Mjølnerparken væk fra ghettolisten

Københavns Kommune har givet grønt lys til et projekt, som skal forny Mjølnerparken og skabe tryggere rammer for de mange beboere.

Bag projektet står Lejerbo København i samarbejde med KHS Arkitekter. På tegnebrættet er blandt andet renovering af flere hundrede eksisterende boliger, etablering af nye tagboliger, nye ungdomsboliger og et nyt kvartershus.

Hos Lejerbo København håber man, at projektet vil gøre op med boligblokkens ry som et udsat boligområde.

- Det sker ikke ved et trylleslag, men er en længere proces. Men ved at forny boligområdet, og kombinere det med andre indsatser, er vi overbeviste om, at vi på sigt kan bevæge os i den rigtige retning, og gøre hele området til en attraktiv bydel i København, siger bestyrelsesformand Jan Hyttel.

Projektet nyder stor opbakning blandt Mjølnerparkens beboere, hvor over 80 procent har stemt for de nye planer, ligesom man har afholdt åbne tegnestuer, hvor beboerne med egne øjne kunne se projektet skride frem samt komme med ideer og forslag.

- Vi er stolte over, at så mange beboere bakker op om vores og Lejerbos planer. Vi kan se andre steder i landet, at det kan gøre en kæmpe positiv forskel, hvis vi rykker ved de fysiske rammer i de her udsatte områder parallelt med den boligsociale indsats, siger administrerende direktør i KHS Arkitekter, Jess Sørensen.

Går alt efter planen, vil fornyelsen af Mjølnerparken være helt gennemført i 2023. Lejerbo København har i december holdt dialogmøder med udvalgte entreprenører og forventer at være klar med detaljerne vedrørende et kommende udbud i slutningen af marts. Inden sommeren skal den første prøveopgang stå klar.

Fakta om projektet

• Bebyggelsens infrastruktur opgraderes ved etablering af nye gader, der skaber forbindelse med den omkringliggende by.

• Langs Mimersparken etableres en ny handelsgade med dagligvarebutik, detailbutikker og cafeer, som i samspil med Mimersparken vil skabe et attraktivt bymiljø i bydelen.

• Der opføres 89 nye familie- og ældreboliger som tagboliger.

• Nybyggeri af 56 ungdomsboliger som in-fill byggeri mellem de eksisterende boligkarreer.

• 476 eksisterende boliger renoveres med bl.a. nyt køkken og bad.

• Der opføres et nyt kvarterhus, som udover fælleslokaler for beboerne skal rumme omklædningsfaciliteter og faciliteter til den bemandede legeplads i Mimerparken.

• Den eksisterende daginstitution udbygges med nye lokaler i Mjølnerparken.

(Kilde: Lejerbo København)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141