23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Generationsskiftet skal tages seriøst

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Mange overvejelser skal tages, når en virksomhed står foran et generationsskifte. Der er selvfølgelig hele personkomplekset, men også svære skattetekniske, økonomiske og juridiske spørgsmål at tage stilling til.

Nu viser en Epinion-undersøgelse, at blandt 1.100 mindre virksomheder er det godt en femtedel, som forventer et generationsskifte inden for de næste fem år. Men kun halvdelen af disse har fået rådgivning om de økonomiske aspekter af et ejerskifte.

Mange bygge- og anlægsvirksomheder er små og mellemstore, så flere af dem står sikkert i samme situation, som deltagerne i undersøgelsen. Og et generationsskifte uden rådgivning fører ikke nødvendigvis noget godt med sig.

Den særlige bo- og arveafgift ved generationsskifte blev sidste år næsten halveret fra 13 til 7 procent. Derfor er det et særdeles gunstigt tidspunkt for bygge- og anlægsvirksomhederne at foretage et generationsskifte. Men bliver det ikke foretaget rigtigt som følge af eksempelvis manglende rådgivning kan det være direkte vækstdræbende for virksomheden. Det rammer selvfølgelig i første omgang virksomheden, men sandsynligvis også lokalsamfundet, hvor et mangelfuldt generationsskifte kan koste arbejdspladser.

Et generationsskifte skal tages seriøst, og det bør indbefatte ekstern rådgivning. Generationsskiftet er ofte ejerens pensionsopsparing, og derfor er der ingen grund til at gamble med hverken økonomien eller virksomhedens fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11