23948sdkhjf

Ørsted får godkendt asiatiske projekter

Fire havmølleparker skal ligge ud for Changhua-regionen i Taiwan

Taiwans miljøbeskyttelsesagentur, Environmental Protection Administration, har afsluttet evalueringsprocessen og godkendt VVM-redegørelserne, som vurderer miljøpåvirkningen fra Ørsteds fire havvindmølleprojekter ud for Changhua-regionen i Taiwan.

Ørsted har dermed sikret sig eksklusivretten til at udvikle de fire områder. De fire havvindmølleparker, der kommer til at ligge mellem 35 og 60 km fra kysten, forventes af få en samlet kapacitet på 2,4 GW.

- Dagens godkendelser er en vigtig milepæl for Ørsteds ekspansion i Asien og for realiseringen af Taiwans ambitiøse energimål, Martin Neubert, Executive Vice President og koncerndirektør for Ørsted Wind Power.

Det næste, der skal ske på de fire Greater Changhua-projekter, bliver at sikre kapacitet i elnettet i 2018 og indhente byggetilladelse senest med udgangen af 2019. Kort derefter forventer Ørsted at underskrive elkøbsaftalen og dermed få en aftale om afregningsprisen på plads.

Under forudsætning af, at Ørsted træffer finansiel investeringsbeslutning, kan byggeriet af det første af de fire projekter potentielt gå i gang allerede i 2019.

Når de fire Greater Changhua-havvindmølleparker er idriftsat, forventes de at producere nok grøn strøm til at forsyne ca. 2,8 mio. husstande i Taiwan, og samtidig vil havvindmølleparkerne i deres levetid skabe flere tusinde arbejdspladser i Changhua-provinsen og i Taiwan generelt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126