23948sdkhjf

Eksklusive BIG-boliger er tæt byggestart

Nu skal der graves ud til kælder ved Aalborgs fredede spritfabrik, hvor flere andre delprojekter også rykker tættere på.

Opmærksomheden var stor, da erhvervsmanden Martin Nielsen og BIG-partner David Zahle i oktober 2017 præsenterede planerne for ”Harbour Gate” – et nyt 4.500 kvadratmeter stort byggeri med 26 eksklusive lejligheder og to restauranter, der opføres i tilknytning til den ambitiøse omdannelse af Aalborgs fredede spritfabrik ved Limfjorden.

To tredjedele af lejlighederne blev solgt eller reserveret allerede i åbningsweekenden. På nuværende tidspunkt har Martin Nielsen indgået salgsaftaler på 15 lejligheder, svarende til omkring 60 procent af den samlede salgssum på 200 mio. kroner.

- Vi satte lejlighederne til salg på baggrund af dispositionsforslaget for at give køberne en højere grad af medbestemmelse, og det er blevet taget rigtig godt imod. Vi har en ambition om at bygge Jyllands fedeste lejligheder, og det kan kun lykkes, hvis dem, der skal bo der, også synes det, siger Martin Nielsen.

BIG’s arkitekter og ingeniørerne fra Cowi er færdige med at projektere omkring 1. marts. Herefter påbegyndes byggeriet, som forventes færdigt på et tidspunkt mellem sommeren og julen 2020. P-kælderen vil blive udført af A. Enggaard, som ejer nabogrunden, mens det endnu ikke er afgjort, hvem der skal bygge selve huset.

- Vi har valgt at gennemføre et dialogbaseret udbud, hvor to entreprenører er med i hele processen, fortæller Martin Nielsen, som forventer at indgå kontrakt med den vindende entreprenør i løbet af marts.

Ubegribeligt fantastisk
Hele Cloud City-projektet omfatter omkring 80.000 etagemeter og repræsenterer en samlet projektværdi på den høje side af 2 mia. kroner.

Omdrejningspunktet for bydelen bliver en gigantisk kunstinstallation af argentinske Tomás Saraceno og et tilhørende kunstcenter. Begge dele har opnået fuld finansiering via fondsmidler. Senest har Realdania bidraget med 80 mio. kroner til det 3.800 kvadratmeter store kunstcenter, som indrettes i fabrikkens gamle værkstedsbygning og kedelhal.

- At vi er nået i mål med fundingen af både værk og art center er, hvad man på jysk vil kalde ubegribeligt fantastisk. Det har været en hård, sej og meget, meget spændende proces, som de færreste troede, at jeg ville lykkes med, siger Martin Nielsen.

Alt skal være unikt
Han er i fuld gang med flere af de øvrige delprojekter i den kommende kunst- og kulturbydel. På tegnebrættet er blandt andet oplevelses- og besøgscentre for chokolade og spiritus, en torvehal, teater, syv restauranter og et boutiquehotel med værelser fra to til fem stjerner.

- Vi kommer hele tiden tættere på mål og går nu snart fra vision og opstart til eksekvering, siger Martin Nielsen, der beskriver sig selv som en kurator snarere end en developer – og ambitionsniveauet er tårnhøjt:

- Alt, hvad vi etablerer dernede, skal være unikt. Det skal være sådan, at hvis jeg plukker en enkelt del ud af helheden, og placerer den for sig selv ude i Rold Skov, så skal den være så stærk, at folk ville komme alligevel, siger Martin Nielsen.

”Spritten”, som området hedder i folkemunde, er udpeget som et af de 25 vigtigste industriminder i Danmark og er det største sammenhængende fredede industrianlæg i landet. 

Martin Nielsens selskab Cloud City Aalborg A/S er bygherre på 15.500 kvadratmeter omdannelse af de eksisterende bygninger samt cirka 7.000 kvadratmeter nybyggeri på selve fabriksgrunden. Umiddebart vest herfor opfører A. Enggaard 50.000 kvadratmeter nybyggeri i området ud mod jernbanen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126